Klaar om naar je gerenoveerde huis te verhuizen?

Na maanden van hard werken en weinig slapen om de renovatie van je huis op tijd klaar te hebben, is het tijd om over te gaan op het leukste deel van de renovatie: het moment dat je in het huis kan gaan wonen. Voor het zover is moet er nog wel één obstakel worden overwonnen, namelijk het verhuizen van al je spullen. Niet altijd het leukste karwijtje, maar je kunt het jezelf wel zo gemakkelijk mogelijk maken. 

Een verhuisbedrijf inschakelen

De makkelijkste manier is om een verhuisbedrijf in te schakelen. Je prikt een datum en het verhuisbedrijf zorgt dat eind van de dag al je spullen in je nieuwe huis staan. Zelf hoef je niks te doen. Wel zo fijn na al renoveren! Echter is het nadeel van een verhuisbedrijf dat dit behoorlijk in de kosten kan lopen. Meestal is daar geen of nauwelijks meer budget meer voor over na een grote renovatie. De meeste mensen doen het daarom liever zelf, met wat hulp van familie en vrienden. Dat betekent niet dat je het jezelf daarmee een stuk moeilijker maakt, alleen een stuk goedkoper.

gaan verhuizen

Huur wat handige spullen

Je hoeft je vrienden en familie natuurlijk geen hernia te bezorgen. Vooral als je vanuit een hogere etage wat trappen moet verslaan zullen ze het waarderen als je voor wat handig verhuismateriaal zorgt. Je kunt bijvoorbeeld vrij eenvoudig een verhuislift huren, waarmee je zware spullen via het raam naar beneden kunt laten zakken. Zo loop je het minste risico op beschadigingen, zowel aan de meubels als aan de wervelkolom van je vrienden! 

Verder wil je zo min mogelijk ritjes maken. Daarom is het slim om eens te kijken of iemand binnen je vrienden- of familiekring beschikking heeft over een busje met grote laadruimte. Zo hoef je niet zo vaak op en neer te rijden. Of misschien heeft iemand wel een aanhanger die je even mag lenen, dat helpt natuurlijk ook. Het is voor iedereen prettiger om zoveel mogelijk in één rit te vervoeren. Mocht er niemand zijn die je hiermee kan helpen, dan kun je eventueel nog een busje of aanhanger huren. Vaak kun je deze de hele dag gebruiken en is het goedkoper dan een verhuisbedrijf. 

Als je eenmaal verhuist bent kun je eindelijk van je gerenoveerde huisje of appartement genieten. Verhuizen is slechts het laatste drempeltje van de renovatie. Maak het je daarom zo gemakkelijk mogelijk.

Leave a Reply