beton slopen

Beton, herstellen of slopen?

Wat moet je met beton wat aangetast is? Of een betere vraag is: hoe is het beton aangetast? Het herstellen van beton kan, maar tot op zekere hoogte. Je moet ook niet denken dat het beton weer zo goed als gloednieuw wordt. Feit is wel dat het beton met betonrot wat ver doorgezet is, dus je ziet veel geroest betonijzer omdat het beton aan alle kanten afgespat is, dat slopen nog de enige oplossing is. Hetzelfde geldt met beton dat flink wat hitte door een brand te verduren heeft gehad, dat is niet meer te herstellen. In deze blog wat met herstellen beton wel kan, en hoe. Zo sta je nooit meer voor verrassingen.

Scheuren

Een scheur in een Betonvloer zegt nog niks. Logische natuurlijk, want we komen wel is vaker scheurtjes tegen in het beton. Ook niet als het gevolgen heeft gehad. Dat er bijvoorbeeld water in de scheur is gekomen, en dat er zo vorstschade is ontstaan. Om te beginnen verwijder in en rond de scheur zoveel mogelijk losse delen. Zand, grind, een restje beton, alles wat je op kan ruimen is gewonnen. Dan zijn er verschillende methodes om de scheur weer op te vullen. Populair zijn producten met epoxy, ook al zijn er goede mortels van cement waarmee de scheur op te vullen is. Zodra de scheur uitgevuld is, kan de vloer er weer jaren tegenaan. En dat is wat je wil natuurlijk, zonder veel zorgen genieten van je betonvloer.

beton herstellen
Wat moet je doen met beton wat aangetast is?

Betonrot

Bij beginnende betonrot zijn er verschillende manieren om de nare gevolgen tegen te gaan. Denk aan beginnende betonrot is als bij een vloer net een hoekje of randje aangetast is. Het betonijzer is in het zicht, en dit door afspatten van de beton. Het is dan mogelijk om een kist tegen het aangetaste gedeelte te maken, en om het aan te storten. Het is dus niet eenvoudig om zelf op te lossen. Neem ook altijd een specialist in handen. Zo voorkom je dat je tegen vervelende situatie aan loopt. Wederom gaat dat met een mortel op epoxy- of cementbasis. Voor zowel het repareren van scheuren, als het verhelpen van betonrot, zijn er gespecialiseerde bedrijven. Het advies is om de reparaties door zulke bedrijven uit te laten voeren. De betonnen constructie moet natuurlijk wel sterk blijven. En daarnaast scheelt het ontzettend veel tijd. Het zal een investering zijn waar je echt wat aan gaat hebben.

Herstel je beton voor het te laat is. klik hier.

Leave a Reply