spouwmuur isoleren met parels

Spouwmuur isoleren met parels

Het isoleren van de spouwmuur is in deze tijd bijna standaard bij het leveren van een huis. De spouwmuur is een tweedelige muur, een binnenmuur en een buitenmuur die evenwijdig aan elkaar staan. Een isolatie zorgt ervoor dat de warmte binnen in huis wordt gehouden en het huis wordt beschermd tegen weersomstandigheden zoals wind en vocht. Er zijn verschillende isolatiematerialen die gebruikt kunnen worden, zoals glaswol en steenwol. Een van de vaakst gebruikte materialen tegenwoordig zijn toch wel spouwmuur isoleren met parels. Dit is een speciaal materiaal met goede eigenschappen. Het laten isoleren van je huis is een verstandige keuze, het houdt namelijk warmtetransport tegen. Door de spouwmuur te isoleren krijgt deze een extra isolerende functie, wat goed is voor het buiten houden van warmte. Spouwmuur isoleren met parels kan gedaan worden door een isolatiebedrijf.

Isolatieparels

Dit speciale isolatiemateriaal is zo populair om zijn bijzondere eigenschappen. Spouwmuur isoleren met parels is dan ook een veelgebruikte manier om te isoleren. De bijzondere eigenschappen van isolatieparels:

  • Licht van gewicht
  • Enorm sterk
  • Drukvast
  • Nemen geen vocht op
  • Waterbestendig
  • Brandvertragend
  • Milieuvriendelijk
  • Recyclebaar

Vanwege al deze eigenschappen worden ze in allerlei toepassingen gebruikt, ook zware toepassingen. Dus niet alleen in een spouwmuur, maar onder andere in zwemvesten en in funderingen.

Hoe een spouwmuur isoleren met parels

Een spouwmuur isoleren met parels laat je doen door een deskundig bedrijf. Het is namelijk een lastig klusje dat erg precies uitgevoerd moet worden. Daarnaast wil je natuurlijk wel dat de isolatie goed functioneert en zijn werk doet. Voorbereiding is belangrijk voor spouwmuur isoleren met parels. Zo moeten er een aantal dingen berekend worden, waaronder de oppervlakte in vierkante meters en de boordiameter. Soms moet een oude isolatie eerst verwijderd worden voordat er een nieuwe aangebracht kan worden in de spouw. Niet elk huis is hetzelfde, wat geen enkele isolatie hetzelfde maakt. Een specifieke aanpak is dus bij elk huis verschillend. Als het juiste isolatiebedrijf gevonden is en alle voorbereidingen getroffen zijn kan het spouwmuur isoleren met parels beginnen. Eerst worden de isolatieparels naar binnen gebracht door middel van luchtdruk via boorgaten. Ze zitten vast met een klein lijmlaagje. De boorgaten worden daarna weer dicht gemaakt en netjes achtergelaten. Dan is het huis goed geïsoleerd. De voorbereidingen zijn dus meer werk dan het isoleren zelf. Met deze isolatie biedt het huis optimaal wooncomfort.

isoleren met parels
Isoleer je spouwmuur met parels

Kosten isoleren van de spouwmuur

De kosten voor het spouwmuur isoleren met parels verschilt per huis, want niet elk huis is hetzelfde. Het hangt ook van de oppervlakte en de voorbereidingen af. Het isoleren van een spouwmuur is in ieder geval niet erg goedkoop, het kost aardig wat geld, maar dit kan allemaal weer terug worden verdiend. Zie een isolatie als een investering, het houdt namelijk warmte binnen in de winter en buiten in de zomer. De verwarming hoeft minder hoog en zo wordt bespaard op energie. Er wordt minder gas gebruikt en je gaat meer milieubewust leven. De woonlasten zijn dus lager. Op deze manier is de investering binnen een aantal jaar weer terugverdient. Het wooncomfort wat je er terug voor krijgt is het geld ook zeker waard!

Leave a Reply