bevestigingsmateriaal klussen

Bevestigingsmateriaal: wat heb je allemaal nodig bij het klussen?

Om een klus goed uit te voeren heb je uiteraard ook geschikte materialen nodig. Niet alleen het juiste gereedschap, maar ook de kwaliteit van de producten speelt een rol bij het uitvoeren van een karwei. Wat heb je allemaal nodig bij het klussen? Een goede voorbereiding is het halve werk. Met deze tips kun je zorgeloos klussen.

Welk soort bevestigingsmateriaal kopen?

Je kunt verschillende soorten bevestigingsmateriaal kopen, waar moet beginnen? Dit zijn de meest verkochte materialen:

  • Harpen
  • Katrollen
  • Karabijnen
  • Klemmen
  • Kousen
  • Ogen
  • Spanners

Ieder product heeft unieke eigenschappen die ze geschikt maken voor specifieke klussen. Zo zijn er materialen die snel los te koppelen zijn zoals karabijnen. Dan zijn er ook permanente oplossingen zoals een oog dat je kunt verankeren aan een muur. Katrollen zijn geschikt om de lengte van de kabel aan te passen, of om voorwerpen op te tillen. Bij vrijwel ieder product geldt dat er verschillende maten leverbaar zijn. Let dus goed op de diameter van ogen of de kabeldoorvoer, deze moeten overeenstemmen. De belastbaarheid kan ook per product verschillen, in dit geval is de keten letterlijk zo sterk als de zwakste schakel.

Let op de samenstelling van het materiaal

Bij bevestigingsmateriaal is het van belang om op de samenstelling te letten. Buiten ligt RVS voor de hand, let er wel op dat het voor Roes VAST Staal staat. Bij levering zal geen roest te bespeuren zijn, dit betekent niet dat roestvorming onmogelijk is. Onder specifieke omstandigheden zoals vocht, zuurgraad en temperatuur kan ook RVS wel degelijk corrosie vertonen. Wees daarom altijd alert op reacties die zich voordoen. Ook de maximale belasting en spanning kunnen van invloed zijn op de duurzaamheid van het materiaal. Mocht je hier vragen over hebben kun je voor het bestellen contact opnemen met de klantenservice.

bevestigingsmateriaal kopen
Welk soort bevestigingsmateriaal kopen om zorgeloos te kunnen klussen?

Combinatie van staal en kunststof

Hoewel staal, aluminium en andere legeringen het meest gangbaar zijn bij bevestigingsmateriaal, wordt er wel degelijk gebruik gemaakt van kunststof. Bijvoorbeeld om de materialen te beschermen tegen krassen of roest, ook worden hoesjes vaak gebruikt als kleurcodering of voor een verhoogde zichtbaarheid. Hoewel een kunststof huls het onderliggende materiaal kan beschermen, zijn beschadigingen en corrosie niet meer duidelijk zichtbaar. Kies daarom alleen voor dit soort producten wanneer het echt nodig is, en waar periodieke inspectie uitgevoerd kan worden. Vergeet ook niet sluitringen te bestellen wanneer dit van toepassing is. Deze ringen voorkomen direct contact en frictie tussen harde materialen.

Kies voor kwaliteit

Wanneer je iets wilt bevestigen spreekt het voor zich dat de onderdelen ook op hun plaats blijven zitten. Je hoeft bij bevestigingsmateriaal kopen zeker niet altijd de hoofdprijs te betalen, kies wel voor kwaliteit. Bij een standaard omheining zal schade niet direct voor grote problemen zorgen, een bergbeklimmer kan beter niet bezuinigen op een setje karabijnen. Schaf dit soort producten altijd aan bij gerenommeerde leveranciers die verstand van zaken hebben, en een berekenbare kwaliteit leveren. Van kwaliteit krijgt niemand spijt.

Conclusie

Net zoals je geen spijker in een plank slaat met een schroevendraaier, zul je bij bevestigingsmateriaal ook de juiste producten moeten kiezen voor iedere toepassing. Kijk goed naar de beschrijving van ieder product, het materiaal en de maat, of neem contact op met de experts alvorens aan de klus te beginnen. Vele handen maken immers licht werk.

Leave a Reply