keuken restaurant

Een restaurant beginnen: wat heb je nodig?

Bij het starten van een restaurant komt erg veel kijken. Veel mensen weten hierdoor dus niet waar ze moeten beginnen. Om je op weg te helpen hebben we in dit artikel beschreven wat je in ieder geval nodig hebt! 

Tafels en stoelen

Wanneer je aan een restaurant denkt, denk je uiteraard aan tafels en stoelen. Je gasten moeten immers kunnen zitten! Voor het kopen van tafels en stoelen zijn een aantal dingen belangrijk. Ten eerste moet je weten hoeveel tafels en stoelen je moet kopen. Dit kun je bepalen aan de hand van hoeveel ruimte je hebt. Benut je ruimte goed, maar zet de tafels niet te dicht op elkaar. Mensen moeten wel voldoende ruimte hebben en geen last hebben van andere gasten. 

Ook is het belangrijk dat de stoelen comfortabel zitten. Je gasten moeten er immers wel een paar uur op kunnen zitten zonder klachten. Probeer de stoelen dus uit voor je een grote partij besteld. 

Tot slot is het design belangrijk. Zorg dat alle tafels en stoelen hetzelfde zijn, en dat ze matchen met de rest van het interieur. Bij een modern restaurant passen bijvoorbeeld geen ouderwetse tafels en stoelen. 

restaurantkeuken
restaurantkeuken inrichten

Keukenapparatuur

Een restaurant is meer dan de ruimte waar de gasten zitten. Achter de schermen moet immers eten gekookt worden, waar ook weer een hoop voor benodigd is! Denk bijvoorbeeld aan koelingssystemen. Zo zul je een grote vriezer nodig hebben om voorraden in op te slaan. Tevens zul je een koelkast nodig hebben voor frisdrank. Kijk hiervoor eens naar het grote assortiment horeca bardisplay koelingen bij Horecawebstore.

Ook kookapparatuur kan uiteraard niet ontbreken in een restaurantkeuken. Zo zul je een aantal bakplaten moeten hebben, een fornuis en een grote oven. Denk ook aan kleiner apparatuur zoals een frituur en magnetron. Om te kunnen koken heb je natuurlijk ook pannen, lepels en messen nodig. 

Toiletten

Wanneer je gasten lekker aan het eten en drinken zijn moet er af en toe wel eens iemand naar het toilet. Zorg dus ook dat er voldoende toiletten aanwezig zijn voor zowel dames als heren. 

 

Leave a Reply