onzuiver water

Gevaren van onzuiver water

Onzuiver water kan erg schadelijk zijn voor je gezondheid, vanwege bacteriën en virussen die in het water zitten. Gelukkig is dit veel minder in Nederland, maar in arme landen, zoals landen in Afrika, zitten er extreem veel bacteriën in het water. Hier kun je extreem ziek van kunt worden en zelfs door overlijden. In dit artikel krijg je meer te weten over de gevaren van onzuiver water.

Ziektes

In onzuiver water zitten ontzettend veel bacteriën, virussen en parasieten die vervelende ziektes over kunnen brengen. Dit zijn vooral de tyfus, cholera en hepatitis A of E bacteriën. De zwakkeren (kinderen en ouderen) zijn hier veel gevoeliger voor. Er zijn veel verschillende symptomen voor. Eentje daarvan is diarree. Hierdoor sterven veel kinderen, doordat ze uitdrogen. Het is daarom zeer belangrijk om veel water te drinken als je diarree hebt, om uitdroging te voorkomen.

Overdragen

Je kunt niet alleen ziek worden van onzuiver water drinken. Dit kan ook veroorzaakt worden door rauw eten of via nauw contact met iemand die met bacteriën besmet is. Bij sommige mensen is het ook nog eens moeilijk te constateren of ze wel ziek zijn, doordat ze geen ziektesymptomen hebben. Het overdragen van deze ziektes is in ontwikkelingslanden ook veel makkelijker omdat er weinig geld is voor medicijnen en vaccins om deze ziektes tegen te gaan.

waterontharder
waterontharder kopen

Nederland

In Nederland is het veel moeilijker om ziek te worden van onzuiver water omdat wij bijna alleen maar gebruik maken van grondwater. Dit wordt al automatisch door de grond gezuiverd. Alle bacteriën blijven vastzitten in de grond waardoor de kans op ziektes veel kleiner is in Nederland.

Oplossingen

Voor het zuiveren van water in Nederland ben je gelimiteerd tot een beperkt aantal oplossingen. Eentje daarvan is geen water uit de natuur drinken, maar alleen uit flesjes of uit de kraan. Wil je water uit de natuur wilt drinken, neem dan een fles mee die filters erin heeft zodat je het water meteen kan filteren op eventuele bacteriën.

Het kan natuurlijk ook voorkomen dat er door drugslozingen of giflozingen drinkwater uit de kraan vergiftigd wordt. Het filtersysteem kan ook kapot gaan. Je kunt er dan er voor kiezen om zelf een extra waterfilter in huis te installeren. De waterfilters van Soft Water Systems zijn hier perfect voor. Ze sluiten makkelijk aan op de rest van je huis en je kunt zo genieten van heerlijk schoon drinkwater. Naast een filter kun je ook een waterontharder kopen. Hard water kan namelijk een slechte invloed hebben op je gezondheid.

Leave a Reply