loft in het pand

Hoe maak je van jouw pand een super hippe industriële loft

Zowel bij een nieuwbouw als bij een verbouwing kun je ervoor kiezen om je pand in te richten als een stoere hippe industriële loft. Je hebt waarschijnlijk al een aantal ideeën in je hoofd. Maar hoe begin je er precies aan, waarop moet je zoal letten en hoe zorg je ervoor dat je industriële loft een stijlvol geheel vormt? In dit artikel geven wij jou een aantal tips. Laat je inspireren.

Kies de juiste materialen voor je industriële loft

Verbouwen gaat een stuk makkelijker als je al voor ogen hebt welke stijl je later wilt aanhouden. Als je nu al weet dat je pand een industriële uitstraling moet krijgen, dan kies je nu al bij de verbouwing voor de correcte materialen. De industriële stijl gebruikt enkel natuurlijke materialen: metaal, hout, beton, glas en steen. Ze worden ook wel ‘eerlijke’ materialen genoemd. Kunststof is uit den boze. Denk daarom bij het verbouwen bijvoorbeeld aan een metalen trap, metalen raamkozijnen, houten balken of een vloer in beton(look). Als je tijdens je verbouwing een kale muur ontdekt, dan mag je die gerust zo laten. Ook dat hoort bij de industriële stijl.

kiezen voor een loft

Verberg nutsleidingen niet

Wil je door je pand leidingen laten lopen zoals buizen voor airco of afvoerpijpen? Deze mogen best wel zichtbaar blijven. Zorg er wel voor dat ook deze in de juiste materialen gekozen worden: aluminium of metaal bijvoorbeeld. De afvoerbuis van je dampkap of warmwaterboiler hoef je echt niet te verbergen. Integreer ze gewoon in de inrichting van je loft.

 

En nu de inrichting: doe-het-zelf

Ook bij de inrichting van je industriële loft kun je heel wat zelf doen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een betonnen aanrecht in je keuken of een betonnen wastafel in je badkamer. Gebruik gerecycleerd hout om bijvoorbeeld wandplanken te maken. Pallets en steigerhout zijn hiervoor ideaal. Met hout en steigerbuizen of industriële elementen maak je een boekenrek, en salontafeltje of een kapstok. Op internet vind je heel wat voorbeelden en de uitleg hoe je dit allemaal kunt realiseren. Of wat dacht je van je eigen gemaakte verlichting? Met wat handigheid lukt dit best. Het staat niet alleen stoer, het bespaart je ook nog veel geld. En je hebt meteen ook een heel aantal unieke stukken in je industriële loft.

Leave a Reply