vloer

Hoe kies je de geschikte vloer?

Het kiezen van een geschikte vloer kan heel moeilijk. Er is namelijk zo veel waar je uit kan kiezen! We snappen dat je soms door de bomen het bos niet meer kan zien. Daarom helpen we je graag een handje op weg. In deze blog lichten we een aantal punten toe die belangrijk zijn om mee te nemen bij het kiezen van de juiste vloer.

Jouw levensstijl

Bij het kiezen van de vloer is het belangrijk om te weten waar je de vloer neer gaat leggen. Leg je hem in de badkamer of in de keuken? Dan is het belangrijk dat de vloer waterbestendig is. Houd ook rekening met huisdieren. Honden hebben scherpe nageltjes die krasjes op je vloer kunnen achterlaten. Dit is natuurlijk zonde. Let er in dit geval op dat de vloer krasbestendig is door bijvoorbeeld extra dikke toplaag. Wordt de vloer veelvuldig gebruikt? Doordat het bijvoorbeeld in een kantoorpand of in een winkel wordt gelegd? Ook dan is het belangrijk om rekening te houden met het feit dat de vloer bestand is tegen stoelen met wieltjes en veelvuldig gebruik.

laminaat vloer
laminaat vloer kiezen

Welke smaak en uitstraling

Naast de praktische factoren, is het natuurlijk ook belangrijk dat je een vloer kiest die bij jouw smaak past. Het is de bedoeling dat de nieuwe vloer jarenlang blijft liggen, dus dan moet deze wel naar jouw smaak zijn. Houd hierbij ook rekening met de uitstraling van de vloer. In kleine ruimtes kunnen donkere vloeren de ruimte juist kleiner maken en lichte vloeren kunnen een grote ruimte juist kil maken. Houd hier rekening mee.

Soort vloer

Het is verstandig om al nagedacht te hebben voordat je naar een vloerenwinkel gaat of online vloeren gaat shoppen. Zo weet je je wensenlijstje en kun je gemakkelijk filteren. Heb je overal over nagedacht? Dan kun je kijken welke vloer het beste bij jouw wensen past. Een PVC vloer is geschikt voor alle ruimtes en gemakkelijk in onderhoud. Laminaatvloeren hebben over het algemeen een goede prijs-kwaliteitverhouding. Kies wat bij je past, zodat je nooit spijt hoeft te krijgen. Bekjik het assortiment goedkope vloeren bij prinsvloeren.nl.

Leave a Reply