inspiratie woning

Wooninspiratie: waar vind je het en hoe pas je het toe?

Zou jij graag je huis opnieuw inrichten of op een andere manier stylen? Dan kun je online ontzettend veel wooninspiratie vinden. Het eerste waar je aan denkt bij het woord wooninspiratie is natuurlijk een platform als Pinterest of Instagram, maar je vindt ook heel veel mooie beelden op websites van mooie interieurmerken. Zij stylen al hun meubels namelijk op een hele mooie manier, waarna ze dat allemaal fotograferen. Deze beelden dienen als wooninspiratie voor hun klanten, en om te zien hoe je de items uit hun collectie op een mooie manier met elkaar kunt combineren.

Wooninspiratie in je eigen stijl zoeken

Als je een nieuwe inrichting zoekt en nog niet zeker weet wat voor stijl je mooi vindt kun je het beste allerlei wooninspiratie verzamelen in de vorm van afbeeldingen die je mooi vindt. Als je deze allemaal in een mapje op je computer bewaart dan vind je ze gemakkelijk terug. Na een tijdje zul je zien dat er een soort eigen stijl ontstaat en dat je geneigd bent altijd bepaalde kleuren en vormen te kiezen. Eventuele uitschieters de andere kant op kun je dan verwijderen. Bij wooninspiratie gaat het er namelijk om dat je uiteindelijk een stijl of kleurenpalet kiest dat in balans is. Het kan zijn dat je iets héél anders ook mooi vindt, maar dat het niet goed matcht met de stijl die je over het algemeen gekozen hebt.

wooninspiratie
Afbeelding voor Wooninspiratie

Je eigen stijl toepassen in je interieur

Als je eenmaal bepaald hebt welke inspiratie je gaat gebruiken en welke niet, is het tijd om op zoek te gaan naar meubels, behang en accessoires. Misschien heb je wel wooninspiratie gevonden in een bepaalde interieurwinkel of webshop, en is die prachtige bank op jouw moodboard direct bij hen te koop! Dat is het voordeel van het zoeken naar inspiratie op dit soort websites. Alles wat je mooi vindt kun je direct bestellen en bij je thuis laten bezorgen. Het is wel zo slim om je moodboard of mapje met afbeeldingen bij de hand te houden als je gaat shoppen. Of je dat nu online doet of in een winkel, je wilt immers dat alles matcht met de stijl die je hebt uitgekozen. Als je hem bij de hand hebt is dat vele malen makkelijker, en kom je ook echt thuis met niets dan items die goed bij elkaar passen.

Inspiratie voor je interieur in showrooms zoeken

Natuurlijk hoef je niet perse online naar inspiratie te zoeken, je kunt namelijk ook gewoon diverse showrooms bezoeken. Of neem eens een kijkje op de plattegrond van De Ruijtermeubel! Doorgaans is het zo dat hoe duurder de winkel, hoe mooier de showroom en hoe meer wooninspiratie je er op zult doen. Bezoek gewoon eens diverse showrooms en neem vooral je camera mee om vast te leggen wat je mooi vindt. En als je tijdens het shoppen reeds verliefd wordt op een hoekje dat ze in die winkel hebben gecreëerd dan is het wel héél makkelijk! Je schaft dan gewoon alles aan wat ze daar hebben staan, en als dat een heleboel is dan kun je uiteraard om een lekkere korting vragen. Dat is bij online wooninspiratie zoeken en winkelen wat lastiger, want het is nu eenmaal niet zo persoonlijk. Wat heeft jouw voorkeur?

Leave a Reply