pvc vloer

Waarom je voor PVC op de vloer moet kiezen

Een PVC vloer is op dit moment een ontzettend populaire optie, en het is niet moeilijk te begrijpen waarom. Het is namelijk een heel erg duurzaam materiaal, en de print blijft veel langer mooi dan bij laminaat. Een PVC vloer heeft heel veel voordelen, en de eerste is dat het heel mooi klinkt als je erop loopt. Vrijwel iedereen kan gemakkelijk het onderscheid maken tussen een echte houten vloer en laminaat, want de tweede klinkt veel harder. Je voelt gewoon dat het geen echt hout is.

Bij dit soort vloeren is dat echter veel lastiger te zien en te voelen. Dit is van zo’n goede kwaliteit dat je bijna niet ziet dat het geen hout is. Veel merken voor dit materiaal maken zelfs planken met een structuurtje erin, waardoor het nóg realistischer oogt. Een ruimte met PVC op de vloer klinkt direct al minder hol en voelt knusser, want als je over de vloer loopt hoor je slechts een dof geluid, zelfs als je er met hakken overheen loopt.

De vele opties voor een PVC vloer

Als je een nieuwe PVC vloer wilt (laten) leggen dan zul je zien dat er heel veel opties zijn. Je kunt kiezen voor een standaard patroon, oftewel planken die rechttoe, rechtaan worden geplaatst, maar ook voor een mooi visgraatmotief. Deze tweede zien we de laatste jaren steeds meer, en hij lijkt nog lang niet uit het modebeeld te verdwijnen. Een PVC visgraatvloer is ontzettend hip, maar heeft ook iets chics. Het is perfect voor stijlvolle design interieurs, maar ook voor gezellige familiehuizen die bol staan van de kleurrijke meubels en accessoires.

soorten laminaat
Er zijn diverse soorten laminaat

Alles over tegellaminaat van kunststof

Wist je dat er ook tegelvloeren bestaan van PVC? Deze zijn net als de vloeren met houtmotieven haast niet van echt te onderscheiden. Ze zijn werkelijk perfect voor in de keuken of badkamer, waar je zult merken dat je er zelfs met blote voeten heel comfortabel op loopt. Ze zijn immers lang niet zo koud als tegels, en voelen dus vele malen luxer. Dit soort laminaat tegels zijn verkrijgbaar in veel verschillende kleuren, maten en uitstralingen. Ga je voor een chique antraciet kleurige variant met een betonlook? Of toch voor een lichte vloer met een print van allemaal kleinere tegeltjes in verschillende tinten crème?

Als je je eenmaal aan het verdiepen bent in het enorme aanbod vloeren met een tegellook dan zul je zien dat het nog moeilijk kiezen wordt. Vraag dus gerust of je wat samples mee naar huis mag nemen om te kijken of het mooi staat, dat maakt de keuze doorgaans wat makkelijker.

De legwijzen van PVC vloeren

Als je kiest voor een vloer als deze dan is het goed om te weten dat er drie verschillende legwijzen zijn. Er bestaat namelijk Klik kurk, Rigid klik en Plak PVC. Welke legvorm voor jouw huis geschikt is weet de expert in de winkel je te vertellen. Dit hangt ook af van hoe dik je de vloer wilt hebben en wat voor ondergrond er ligt. Misschien wil je het wel op de trap hebben, dat kan natuurlijk ook! Hoe dan ook, dit materiaal is ontzettend veelzijdig, en zowel een stijlvolle als duurzame optie in huis.

Leave a Reply