rockwool isolatie

Wanneer maak je gebruik van rockwool isolatie?

Het spreekt voor zich dat er verschillende soorten isolatie op de markt zijn terug te vinden. Eén van de soorten waar je gebruik van kan maken is zogenaamde rockwool isolatie. Er kan worden vastgesteld dat dit type van isolatie kan worden gebruikt om tal van verschillende onderdelen van je woning mee te isoleren. Het gaat hierbij dan concreet om: 

  1. De vloer van je woning;
  2. Het dak van je woning; 
  3. De muren van het huis; 

Voor rockwool isolatie geldt dat het een brandwerende minerale wol is die erin slaagt om een goede, thermische isolatie te realiseren. Bovendien staat het isolatiemateriaal er eveneens om bekend uitstekend dienst te kunnen doen als geluidsisolatie. Zou je graag meer willen ontdekken over dit type van isolatiemateriaal en welke voordelen er allemaal aan verbonden zijn? Dan is het zonder meer een aanrader om even de informatie door te nemen verder op deze pagina.

Wat zijn de voordelen van rockwool isolatie?

Er kan worden vastgesteld dat heel wat mensen tegenwoordig voor het aanbrengen van isolatie in hun woning kiezen voor het gebruik van rockwool isolatie. Dat is te wijten aan de toch niet onaanzienlijke voordelen die aan dit type van isolatiemateriaal zijn verbonden. Denk hierbij aan:

  • Rockwool isolatie realiseert een uitstekende thermische en geluidsisolatie; 
  • Het isolatiemateriaal staat erom bekend niet brandbaar en dus erg brandveilig te zijn;
  • Het is een vrij voordelig isolatiemateriaal; 
  • Rockwool beschikt over een gemiddelde levensduur van zomaar even 75 jaar;

Naast de hierboven terug te vinden voordelen is het zo dat rockwool isolatie er eveneens om bekend staat over een dampopen karakter te beschikken. Vocht kan vrij circuleren en verdampen in rotswol. Dit zorgt ervoor dat de kans op het ontstaan van vochtproblemen aanzienlijk kan worden verkleind. Bovendien geldt voor rotswol isolatie eveneens dat ze ongevoelig is voor schimmels, ongedierte en bacteriën.

isoleren
Isoleren van je woning

Zijn er ook nadelen om rekening mee te houden?

De populariteit van rockwool isolatie is door de jaren heen aanzienlijk toegenomen. Hierboven hebben we reeds aangegeven op welke voordelen je precies kan rekenen bij het gebruik van dit type van isolatiemateriaal. Dit gezegd hebbende is het zo dat er ook enkele (kleine) nadelen bestaan om aandacht aan te besteden. In eerste instantie is er natuurlijk het feit dat niet iedereen even goed in staat zal zijn om dit type van isolatiemateriaal te plaatsen. Dit niet in het minst omdat het zwaar irriterend kan zijn voor zowel de ogen als voor de huid. 

Tot slot geldt voor rockwool van Isolatienoord ook dat ze over een lagere isolatiewaarde beschikt in vergelijking met kunststof isolatie. Dat betekent dat er voor het realiseren van dezelfde isolatiewaarde een dikkere isolatielaag is vereist. Ook dit is iets waar je bij stil zal willen blijven staan indien je van plan bent om van dit type van isolatiemateriaal gebruik te gaan maken. Dit gezegd hebbende zijn deze kleine nadelen eigenlijk globaal gezien geen al te groot probleem, in tegendeel. Ze hoeven je dan ook eigenlijk niet tegen te houden om te kiezen voor rockwool isolatie in jouw woning.

Leave a Reply