houtboor aanschaffen

Alles over de aanschaf van een houtboor

Als u opzoek bent naar een houtboor dan kan dit een erg vermoeiende zoektocht zijn. Welke heb ik nodig? Welke past op mijn boormachine? En welke diameter kan ik het beste nemen? Allemaal vragen die op kunnen komen bij de aanschaf van een houtboor. In deze blog wordt gekeken naar de verschillende soorten houtboren en naar waar op gelet moet worde tijdens de aanschaf van een van die houtboren.

Verschillende soorten houtboren

De eerste boor die wordt behandeld is de houtboor. Een houtboor is een boor die geschikt is om te boren in hout. Er zijn vier verschillende soorten houtboren die in deze blog behandeld worden. De eerste boor is de slangenboor. Deze spiraalvormige voor heeft een scherpe centerpunt zodat er goed recht geboord kan worden. Een slangenboor is geschikt voor het boren van diepe gaten. De tweede houtboor is de forstnerboor. Deze boor is geschikt om ondiepe ronde gaten te maken met een vlakke boden. Dit maakt de forstnerboor ideaal voor het maken van scharniergaten in bijvoorbeeld een keukenkastje. De derde boor is de speedboor. De naam zegt het al, met deze boor kunt u heel snel boren. De speedboor is geschikt om snel diepe gaten te maken, de gaten zijn vaak iets breder. De laatste boor is de verzinkboor. Deze boor is geschikt om eerder gemaakte boorgaten te verwerken. Een verzinkboor is onmisbaar voor een mooie afwerking.

houtboor
houtboor kopen

De aanschaf van een houtboor

Een houtboor is geschikt voor het boren in hout. Voor het boren in ander soort materiaal kan beter een andere boor gekocht worden. Er is een houtboor voor ieder soort klus. Het allerbelangrijkste is dus om te bepalen wat voor soort klus het wordt en welke houtboor hierbij past. Deze verschillende soorten houtboren zijn gelukkig al behandeld. Zodra bekend is welke houtboor u nodig heeft is het tijd om de diameter te bepalen. Ook dit ligt aan de klus. De houtboren zijn meestal te verkrijgen tussen de 3 mm en de 25 mm in doorsnede. Ook de aansluiting kan een punt van aandacht zijn. Zo moet de houtboor natuurlijk wel passen op uw boormachine.

 

Leave a Reply