flexibele vorm van huisvesting

Flexwonen als ideale manier voor huisvesting?

Voor mensen die op korte termijn een betaalbare huurwoning zoeken, is flexwonen een zeer gewilde optie. Naast dat deze vorm van huisvesting relatief goedkoop is, heb je geen inschrijftijden. Deze flexibele vorm van huisvesting kan in verschillende vormen van vastgoed gerealiseerd worden. Hierbij kan je denken aan bijvoorbeeld een vakantiehuis maar ook een leegstaand kantoorpand. Deze woonoplossing is zeer geschikt voor de urgente vraag naar huisvesting. De vraag naar deze woonruimten varieert van studenten tot arbeidsmigranten en ook gescheiden mensen.

Wat is flexwonen precies?

Flexwonen is van toepassing op het tijdelijk verblijven in een woning. Naast de eerder genoemde voorbeelden, is deze manier van huisvesting zeer geschikt voor personeel dat uit het buitenland komt om hier voor je bedrijf te werken. Hierbij is een tijdelijk verblijf relatief, iemand kan voor een lange periode verblijven in de woning, afhankelijk van de afspraken tussen de verhuurder en het bedrijf dat huurt. Vaak is het mogelijk om voor twee jaar een woonruimte te huren. Dit kan natuurlijk verlengd worden indien zowel de bewoner als het bedrijf en de verhuurder akkoord gaan.

flexwonen
Wat is de betekenis van flexwonen?

Als verhuurder een interessante optie?

Indien jij als huiseigenaar je woning wilt verhuren, is deze vorm van flexibel wonen ook een optie. In plaats van de woning te verhuren aan een particulier, verhuur je de woning aan een bedrijf. Het voordeel hiervan is dat je minder aandacht hoeft te besteden aan alle administratieve taken die de verhuur van een woning met zich meebrengt. Het bedrijf heeft daarnaast het risico, jij als eigenaar hebt de woning al verhuurd. Het bedrijf moet zorgen voor een woonruimte voor het personeel dat afkomstig is uit het buitenland. Naast het tijdelijke verblijf in de woning, kan de locatie van de woning ook tijdelijk van aard zijn.

Goed voorbereid op een flexibele woonruimte

Indien jij geïnteresseerd bent in het verblijven in een flexwoning, dan is een van nature tolerante houding nodig. Zowel nationaliteit als leeftijd kunnen binnen deze woningen enorm variëren. Voor het flexwonen zijn vaak ook bepaalde eisen. Zo wordt verwacht dat je met spoed een tijdelijke huurwoning zoekt en het huishouden uit 1 of 2 personen bestaat. Ook dient het bruto jaarinkomen ongeveer onder de 38.000 Euro te liggen. Indien je met spoed een woning zoekt naar geen urgentieverklaring hebt, is het een goede optie om te denken aan deze flexibele woonvorm.

Leave a Reply