eigen spa in tuin

Spa in de tuin? Zo zorg jij voor voldoende privacy

In je eigen tuin wil je het liefst optimaal ontspannen. En hoe doe je dat nu beter dan met een eigen spa. Maar als jij lekker zit te genieten in je eigen hottub of jacuzzi, dan wil je natuurlijk niet dat je buren zomaar mee kunnen kijken. Om echt in alle rust te kunnen ontspannen, kun je de volgende tips gebruiken. Deze zorgen voor meer privacy rondom jouw spa hoek.

Kies voor de juiste plek

Wanneer je een spa in de tuin wilt en je wilt daarbij je privacy behouden, dan is het eerste waar je aan moet denken waar je de spa gaat plaatsen. De locatie van de spa is namelijk al erg bepalend voor de privacy. Als jij je hottub precies in de kijklijn van het raam van je buren zet, dan is het niet gek dat je buren je af en toe zien zitten in de hottub. Hou daarom rekening met wat je buren wel en niet kunnen zien in jouw tuin en kies voor een plek die lastig te zien is. Hierdoor is de kans groot dat je uit het zicht zit en je buren gaan waarschijnlijk echt niet helemaal uit het raam hangen om jou te bekijken.

spa in de tuin
Een spa in de tuin plaatsen met privacy

Scherm de spa hoek af

Een andere manier om meer privacy te creëren is door gebruik te maken van schermen of een natuurlijke afscherming. Door tuinschermen op een strategische plek neer te zetten, kun je je hottub afschermen voor de buitenwereld. Deze schermen zijn vaak niet het allermooiste item van je tuin, dus je kunt ook kiezen voor een natuurlijke afscherming. Denk hierbij aan een mooie, groene heg die je voor de hottub zet. Een ander voordeel hieraan is dat jij hierdoor ook niet altijd naar de hottub of jacuzzi hoeft te kijken en dat je een knus hoekje hebt als je er in zit.

Onder een afdakje

Wanneer je zeker wilt weten dat je hottub of jacuzzi goed afgeschermd staat, dan kun je deze het beste onder een afdakje of in een schuurtje plaatsen. Hierdoor kan er ook van boven niet meer in jouw spa worden gekeken en heb je volledige privacy. Dit is vooral handig als je bijvoorbeeld tussen hoge gebouwen woont. Een fijne bijkomstigheid is dat blad en ander vuil van buitenaf ook niet zo makkelijk in de hottub valt. Hierdoor blijft je hottub langer mooi schoon. 

Leave a Reply