betonnen biggenrug

Biggenruggen beton voor een veilige parkeersituatie

Betonnen biggenruggen maken situaties in het verkeer veiliger en zorgen voor duidelijkheid. Door de unieke vorm met een halfronde bovenzijde wordt voorkomen dat de onderzijde van een voertuig wordt beschadigd. Betonnen biggenruggen worden namelijk veel gebruikt op plekken waar auto’s parkeren. Dat kan buiten op een al dan niet openbaar parkeerterrein zijn, in een parkeergarage, bij een gracht of een kanaal. Een biggenrug voorkomt dat een auto te ver doorrijdt. Zo wordt een botsing met een muur, een andere auto of een plons in het water voorkomen. Het blokkeert de wielen maar dankzij de ronde bovenzijde van een betonnen biggenrug wordt de onderzijde van een auto niet beschadigd. 

Een oersterke betonnen biggenrug

Een groot voordeel van een betonnen biggenrug is het materiaal waaruit het is vervaardigd. Het is oersterk waardoor het tegen een stootje kan en vraagt nagenoeg geen onderhoud. Bovendien is beton weersbestendig. Dat wil zeggen dat het bestand is tegen vocht, kou en warmte. Het gaat niet scheuren, barsten of krimpen. En, niet geheel onbelangrijk, een betonnen biggenrug is duurzaam en gaat een zeer lange tijd mee. Betonnen biggenruggen zijn verkrijgbaar met 2 afgeronde zijdes, 2 rechte zijdes of een combinatie van beide. Zo kunt u de biggenruggen ook geschakeld naast elkaar plaatsen op plekken waar dit noodzakelijk is. De platte onderzijde is makkelijk te verlijmen op de betonnen ondergrond of het asfalt. Hierdoor zitten ze muurvast en zijn ze stevig verankerd. Om ze extra goed zichtbaar te maken kunt u kiezen voor een andere kleur dan beton-grijs. Een gele of een witte biggenrug valt, zelfs op de donkerste plekken, extra goed op.

biggenrug van beton
Vind de ideale biggenrug

Biggenruggen beton als afscheiding

Niet alleen voor parkeersituaties zijn biggenruggen te gebruiken. Ook als afscheiding tussen een rijbaan en een naastgelegen fiets- of voetpad bewijzen ze hun nut. Op deze manier worden de verschillende weggebruikers veilig van elkaar gescheiden waarbij het zichtbaar is voor iedereen. Op een bedrijventerrein waar de aan- en afvoer van goederen in goede banen geleidt moet worden kunt u ook betonnen biggenruggen plaatsen. Zo zitten bezoekers en transport elkaar niet in de weg en maakt u met de biggenruggen een duidelijke afscheiding.

Leave a Reply