Garage

Deze 3 vloeren zijn het beste voor je garage

Je garage kan veel verschillende doeleinden hebben. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat je je auto er wilt stallen, maar kan het ook zijn dat je het als werkplek wilt gebruiken. De vloerkeuze is in alle gevallen erg belangrijk. Ruw beton lijkt namelijk in eerste instantie prima, maar na verloop van tijd kan dit toch kuren op gaan leveren. Wil jij een nieuwe vloer in je garage, die lang mooi blijft? Lees dan zeker even verder.

Epoxy vloercoating

Als je op zoek bent naar een mooie, maar ook vooral sterke vloer, dan is een epoxy vloercoating een erg goede optie. Het is een soort gietvloer die erg veel kan hebben als het aankomt op belasting. Hierdoor kun je al je spullen er rustig op zetten en hoef je je geen zorgen te maken over snelle beschadigingen. Is de vloer vies? Dan kun je deze eenvoudig stofzuigen en dweilen. Een ideale vloer voor in de garage dus, zeker omdat hij ook nog eens erg stijlvol is.

PVC-tegels

Een andere optie is om voor PVC-tegels te kiezen. Het voordeel hiervan is dat je dit in vele kleuren en soorten kunt uitkiezen en daardoor zelf bepaalt wat de look van je garage wordt. Het materiaal is sterker dan hout en is daarnaast ook geluidsdempend. Hierdoor zou je de garage met deze vloer goed kunnen gebruiken als kantoor, trainingsruimte of chillruimte. De vloer is minder geschikt om je auto op te stallen, maar is zeker sterk genoeg voor een aantal fietsen. De vloer is daarnaast goed schoon te houden door hem regelmatig te stofzuigen en te dweilen.

Betonvloer in een garage.
Betonvloer in een garage.

Beton vloercoating of betonverf

Wanneer jouw ruwe betonvloer nodig toe is aan een opknapper, maar je hier niet al te veel geld aan uit wilt geven, dan is een beton vloercoating erg geschikt. Je kunt de coating aanbrengen over de bestaande vloer en nadat deze is uitgehard heb je een mooie, sterke vloer die lang mee gaat. Zitten er wat scheuren in je originele betonvloer? Ook daarvoor is deze coating erg handig. Wanneer je dit er namelijk overheen aanbrengt, zal die scheur snel niet meer opvallen. Beton vloercoating is water- en vloeistofafstotend, duurzaam en slijtvast. Sommige coatings zijn zelfs bestand tegen olie, benzine of chemicaliën, erg handig in de garage. Deze vloer kan gezien worden als een soort beschermlaag van de huidige betonvloer, maar kan ook als compleet nieuwe vloer worden gezien.  

Leave a Reply