Waarom is het gebruik van een waterpomp handig?

Het kan wel eens voorkomen dat ineens een hele kelder onder water staat naar aanleiding van een zware overstroming door hevige regenval. Een dompelpomp kan dit verhelpen. Vooral in het zuiden van ons land willen deze overstromingen nog wel eens voorkomen. Niet lang geleden heeft er zo’n voorval zich voorgedaan in Limburg. En dan staat opeens de hele straat en daarbij ook alle huizen totaal onder water. Je kunt eraan beginnen om al dit water weg te halen met wat emmers, of wachten tot het wegtrekt. Maar daarbij kun je er ook vanuit gaan dat dit veel werk en tijd zal gaan kosten. Een waterpomp is daarbij de ideale oplossing. 

De werking van een waterpomp

De werking van een waterpomp en in het bijzonder een dompelpomp is vrij eenvoudig. De pomp wordt gebruikt wanneer een bijvoorbeeld een kelder, bassin of put onder water is geraakt. Het apparaat is te huren of te kopen om dit overtollige water weg te halen. Vaak is er een instructie bij het apparaat. De pomp zuigt het water in zich, waarna het vervolgens wordt afgevoerd. Het is een snelle manier van water afvoering die vrijwel op geen enkele andere manier tot hetzelfde resultaat verwezenlijkt kan worden. Het is een weliswaar een investering, maar je weet nooit wanneer het apparaat van pas zal komen

De aanschaf van een waterpomp

Zoals hiervoor gezegd is een waterpomp een investering. Het is niet zomaar iets wat iedereen kan aanschaffen. Er zijn waterpompen in verschillende categorieën. Zo zijn er kleine waterpompen, die minder water kunnen opvangen dan grote waterpompen. Uiteraard zijn de kosten voor een kleine waterpomp lager dan grote waterpompen. Met een kleine waterpomp zul je er dus langer over doen om het water af te voeren. Kleine waterpompen hebben een kleinere pompcapaciteit. Dit wordt berekend in het aantal liters per uur. Als je weet hoe snel het water moet worden afgevoerd, weet je ook welke waterpomp het beste is om aan te schaffen. 

Leave a Reply