glaswerk in de bouw

De top 5 soorten glazen tijdens de bouw

Tijdens de bouw wordt er veel gebruik gemaakt van glas. Niet alleen voor ramen, maar ook voor deuren en zelfs voor de keuken. Gehard glas is daarbij een goed materiaal glas om te gebruiken. Het is namelijk zeer van belang dat er bij de bouw gebruik wordt gemaakt van goede kwaliteit glas. Bij de bouw van een huis is dit van belang, omdat je wilt dat het glas zo lang mogelijk mee kan gaan. Het is fijn dat het glas daarbij geen schade oploopt en tegen alle weersomstandigheden kan. Het glas moet niet verkleuren bij te veel zon, en ook niet beschadigen bij extreme weersomstandigheden. 

Glazen deuren binnenshuis 

Glas komt voor op verschillende plekken in huis. Bij schuifdeuren kan glas (in lood) worden gebruikt. Ook heeft de achterwand van een fornuis vaak een glazen laag. Maar ook andere deuren in bijvoorbeeld de woonkamer bezitten glas. Het oogt chique en is ook functioneel. Omdat de deuren van glas zijn, kun je goed zien wat er achter die deuren gebeurt. Dit is bijvoorbeeld handig met kleine kinderen. Als een woonkamer wordt gescheiden met een glazen deur, kan een ouder toezicht houden op het kind zonder dat een ouder telkens in dezelfde ruimte hoeft te zijn. 

Glaswerk in huis

Verschillende soorten glas die gebruikt worden

Er kan gebruik worden gemaakt van vele verschillende soorten glas. Denk hierbij bijvoorbeeld aan gelaagd glas. Gelaagd glas is, zoals de naam al weergeeft, glas dat is opgebouwd uit meerdere lagen. Dit zorgt ervoor dat het stevig glas is. Deze soort glas wordt veelal gebruikt bij bijvoorbeeld overkappingen, omdat deze tegen extreme weersomstandigheden bestendig is. Daarnaast bestaat er ook satijnglas en melk glas. Dit zijn twee soorten glas waar je niet duidelijk doorheen kan kijken, maar wel van goede kwaliteit zijn. Ten slotte bestaat er nog glas in lood. DIt is vaak gekleurd glas dat als decoratief doel wordt gebruikt.

Leave a Reply