Laser

De beste tips voor 3D laserscanning in de regen

Niemand houdt van regen, maar toch hebben we hier in Nederland regelmatig mee te maken. Het kan zelfs het werk vertragen, hier zitten we natuurlijk al helemaal niet op te wachten. In sommige gevallen moet het klusje daarom gewoon doorgaan, ook al regent het pijpenstelen. Er is simpelweg een deadline die gehaald moet worden! Bij 3D laserscanning is dit bijvoorbeeld soms het geval. Dus wat doen we als we een project moeten afmaken en het begint te regenen? We gaan gewoon door! Wel is het belangrijk om een beetje voorbereid te zijn op de regen, maar dat ben je zeker na het lezen van dit artikel. 

Voordat we zelfs maar de deur uit zijn gegaan, zijn er een paar dingen die je kunt doen ter voorbereiding op 3D laserscanning. Zo is het slim om een paraplu te pakken, dit moet je altijd bij de hand hebben als er kans is op een regenbui. Neem bovendien wat regenkleding mee die je simpel aan kunt trekken om te voorkomen dat je normale kleren nat worden. Daarnaast is het van groot belang om de weersvoorspelling te bekijken voordat je aan het werk gaat. Als je niet de gewoonte hebt om de dagelijkse weersvoorspelling te controleren, breng hier dan zo snel mogelijk verandering in. Door te kijken op de weerapp op je telefoon kun je namelijk gemakkelijk en snel leren of de kans op regen groot is of niet. Het kan natuurlijk alsnog dat de weerman fout zit, houd hier rekening mee. Bovendien moet je nooit dingen overhaasten als het daadwerkelijk regent, de bui houdt een keer weer op! Neem daarom tijdens de regenbui een pauze voordat je weer start met het maken van een scan to BIM bijvoorbeeld.

Het is daarnaast verstandig om in gedachten te houden dat je een goede scan moet krijgen, hiervoor moet je apparatuur in een goede staat zijn. Deze apparaten zijn natuurlijk duur, je wilt daarom niets doen waardoor je ineens geen gebruik meer kunt maken van de garantie. Is het kopen van een nieuwe camera doordat je oude exemplaar beschadigd is geraakt door het water duurder dan het geld dat de klus je oplevert? Wellicht is het dan toch beter om de operatie op te doeken en alles in te pakken zodat de regen geen schade kan doen. Maak hierbij een goede afweging zodat je geen spijt krijgt van je keuze!

Leave a Reply