Duurzaam bouwen en wonen

Subsidies voor duurzaam bouwen en wonen in één overzicht

Als je gaat verbouwen dan heb je de mogelijkheid om te kiezen voor een aantal duurzame aanpassingen. Hierbij geldt dat je een investering moet maken die kan oplopen tot wel duizenden euro’s. Een groot bedrag, wat voor vele huishoudens niet haalbaar is. De Nederlandse overheid wil huishoudens echter stimuleren om de overstap te maken naar duurzame energie en kiest hierbij voor subsidie om dit tot stand te brengen. Door de subsidie wordt het haalbaar om te investeren in zonnepanelen en energie te besparen. Daarnaast zal de marktwaarde van jouw woning stijgen. Bekijk daarom vooral het zonnepanelen subsidie overzicht en ontdek hoe jij maximaal kunt profiteren. 

Investering in het huis

Zodra je kiest voor zonnepanelen dan investeer je in een duurzame leefomgeving. Daarnaast investeer je in jouw eigen woning. Bij Zonduurzaam kun je een groot en gevarieerd aanbod aan zonnepanelen bekijken en op basis van jouw persoonlijke voorkeuren en wensen tot een concrete keuze komen. Je moet meestal een bedrag van rond de 5000 euro inleggen voordat je zonnepanelen hebt, hierbij geldt echter dat je dit bedrag kunt terugverdienen in een periode van zeven jaar. De energierekening zal namelijk omlaag gaan als gevolg van de zonnepanelen. 

Zonnepanelen op dak
Zonnepanelen op dak

Isoleren van het huis

Naast de keuze voor zonnepanelen is goede isolatie van de woning tevens een bijdrage aan een duurzame wereld. Toch zijn veel te weinig huizen in Nederland goed geïsoleerd. Dit heeft onder andere te maken met het bedrag dat je moet inleggen voor dubbelglas. Gelukkig geldt hierbij dat je subsidie kunt krijgen om deze aankoop mogelijk te maken. Hierdoor zal de warmte in jouw woning voortaan worden vastgehouden en lopen de kosten van de energierekening minder hoog op. 

Subsidieregeling voor zonnepanelen

Er zijn verschillende subsidieregelingen beschikbaar, aansluitend op de soort subsidie die jij wenst te ontvangen. Je kunt kiezen voor een zakelijke subsidie als je graag zonnepanelen voor een bedrijf wenst aan te schaffen. Indien je de zonnepanelen op je eigen woning wenst te plaatsen dan vraag je een subsidie voor huishoudens aan. Naast de subsidie kun je tevens geld besparen door te kiezen een aantal fiscale regelingen waarmee je geld kunt besparen. Dit bedrag kan oplopen tot duizenden euro’s aan minder kosten. Zorg er wel voor dat je op tijd subsidie aanvraagt of de belastingaangifte doet.

Leave a Reply