dak

Metalen daken meest geschikt voor zonnepanelen

Het was nog nooit zo eenvoudig om te genieten van de voordelen van zonne-energie. Door voortdurende technologische innovatie zijn zonnepanelen betaalbaarder dan ooit tevoren, waardoor hun financiële en onderhoudsgerelateerde verantwoordelijkheid voor de panelen wordt verminderd en tegelijkertijd de energie-uitgaven van hun huishouden worden verlaagd.

Belang van een goed dak

De werkzaamheid en kosteneffectiviteit van een op het dak gemonteerd elektrisch zonne-energiesysteem is volledig afhankelijk van de kwaliteit en levensduur van het dak waarop het is geïnstalleerd. De kwaliteit van het dak is van belang bij het installeren van zonnepanelen

Het bouwen van een zonne-installatie op een dak dat over zijn hoogtepunt heen is, is als het bouwen van een huis op een gebarsten of afbrokkelende fundering. Het is slechts een kwestie van tijd voordat de structuur van het huis in gevaar komt en de hele fundering-constructie-eenheid serieuze reparaties en / of vervanging vereist. Dit is de reden waarom zonnepanelen op stalen dakplaten het meest zinvol zijn.

Laat een check uitvoeren

De rekken die worden gebruikt om de zonnepanelen vast te houden, zijn ongelooflijk duurzaam, ontworpen om sterke wind en extreme regen- en sneeuwomstandigheden aan te kunnen. Het is dan logisch om ze te installeren op een dak dat is ontworpen om aan dezelfde voorwaarden te voldoen en dat een vergelijkbare levensduur en garantie heeft

Daken die ouder zijn lopen het risico te bezwijken lang voordat de zonnepanelenrekken het begeven. Dit kan een flinke rekening met zich meebrengen wanneer je een complete dakrenovatie of -vervanging combineert met de arbeidskosten die gepaard gaan met het verwijderen en opnieuw plaatsen van de solar racks. Laat daarom eerst een zonnepanelen check uitvoeren, voordat je over gaat tot plaatsing van panelen.

Metalen daken zijn het beste

Hier zijn enkele van de redenen waarom metalen daken worden beschouwd als het beste medium voor zonnepanelen.

De gemiddelde gebruiksduur van zonnepanelen is typisch zo’n 20 tot 25 jaar. Asfaltshingles met een lange levensduur kunnen een garantie hebben van wel 20 jaar. Metalen daken daarentegen zijn speciaal ontworpen en geprefabriceerd om te voldoen aan de behoeften van het klimaat en de locatie van jouw gebouw en ze gaan zeker als 40 jaar mee.

Dit betekent dat jouw dak langer meegaat dan de zonnepanelen, waardoor de kosten voor het verwijderen en opnieuw installeren van zonnerekken en -panelen worden geëlimineerd totdat de panelen zelf moeten worden vervangen.

Rekken zijn eenvoudig te installeren op een metalen dak met staande naad. Dit type daksysteem werkt heel goed met zonnerekken, die de mogelijkheid bieden van bevestigingsmiddelen die direct op de staande naden klikken. De verborgen metalen daken, met rekvergrendelingen die aan de naden worden bevestigd, voorkomen dat er doorboringen nodig zijn die bijdragen aan waterlekken of vroegtijdige slijtage na verloop van tijd.

Metalen dakbedekking is ook geschikt voor laminaten. Hoewel ze niet zoveel elektriciteit produceren als panelen, produceren ze nog steeds genoeg energie.

Leave a Reply