zinkwerk

Zinkwerk rondom je dak

Zink is een natuurlijk en onderhoudsvriendelijk materiaal dat veel wordt toegepast bij de afwerking van daken. Dat het een natuurlijk materiaal is, betekent dat zink 100% recyclebaar is. Andere voordelen van zink is dat het erg sterk is, het eenvoudig te bewerken is en het een luxe uitstraling geeft. Zink kan zowel voor een dak als gevel worden gebruikt. Ben je op zoek naar een dakdekker die nieuw zinkwerk kan aanbrengen? Dakwerk, een dakdekker in Harderwijk, kan je hier zeker mee helpen!

Zinken dakgoot

Dakgoten zijn ervoor om het water vanaf het dak op te vangen en af te voeren richting een regenpijp. Zinken dakgoten zijn er in twee vormen: rond en vierkant. Een ronde dakgoot wordt ook wel een mastgoot genoemd en een vierkant dakgoot een bakgoot. In Nederland worden bakgoten het meest toegepast. De levensduur van een zinken dakgoot ligt ergens tussen de 25 en 40 jaar. Zinken dakgoten zijn uitermate geschikt voor het renoveren van daken met bijvoorbeeld EPDM dakbedekking.

Verder zijn er nog zakgoten en kilgoten. Beide type dakgoten bevinden zicht tussen twee hellende daken. Het grote verschil is dat een zakgoot horizontaal loop en een kilgoot diagonaal tussen twee aflopende daken.

Dakgoot
Dakgoot

Zinken regenpijpen

Het doel van een regenpijp is het afvoeren van regenwater vanuit de dakgoot richting de riolering of regenton. Net als bij de zinken dakgoten zijn regenpijpen zowel rond als vierkant te krijgen. Dit betekent niet dat wanneer je voor een mastgoot kiest, je ook voor een ronde regenpijp hoeft te kiezen. Zinken regenpijpen worden doormiddel van bevestigingsbeugels aan de gevel van je huis gemonteerd.

 

Zinken deklijsten

Deklijsten zorgen voor een strakke en waterdichte afwerking van je dakrand. Zinken deklijsten zijn verkrijgbaar met en zonder kraalrand. De kraal is een omgekruld stuk zink dat aan het einde van de zinken deklijst een fraaie ronding vormt. Bij deklijsten zonder kraal is dit een recht naar beneden staand stuk zink.

Laat je vooral goed adviseren door een professioneel dakdekkersbedrijf over de meest geschikte dakbedekking voor jouw dak. Zij hebben goed beeld van de invloed van UV-straling op ieder type dakbedekking.

 

Leave a Reply