Wooninspiratie

Wat moet je doen voor een fijne woonomgeving?

We leven allemaal als het goed is met een dak boven ons hoofd. Dit is een van de basisbehoeften in het leven en heb je hoe dan ook nodig, daar kunnen we niet omheen. Dat betekent echter niet dat het hier ook klaar mee is. Er is, buiten een dak boven je hoofd, wel meer waar je over moet nadenken. Het stopt niet bij het aanschaffen of het huren van een huis of appartement. Nee, daar begint het pas. Waarom begint het daar pas? Omdat je nog veel te wachten staat omtrent het inrichten, verbouwen, naar wens maken en dergelijke. Dit is makkelijker gezegd dan gedaan, daar ben je misschien ook al wel achter gekomen. We gaan je vertellen hoe je een fijne leefomgeving maakt omdat we iedereen dat gunnen. In deze blog wordt het je allemaal heel simpel en snel voorgeschoteld; lees snel verder over wonentrends en dergelijke! 

Sfeer

Allereerst de sfeer; dat is wat ons betreft het belangrijkste element van alles. Waarom dit zo is? Omdat sfeer je huis maakt of breekt. Een sfeer die niet past bij je huis zelf, bij jou, wat je wil uitstralen of wat dan ook dat is een no-go voor ons. Daarom moet je ervoor zorgen dat je een echt uniek huis hebt met een sfeer die ‘jou’ uitstraalt. Wat wil jij uitstralen naar je gasten en naar jezelf toe? Stel jezelf die vraag en probeer met kleine dingen die sfeer te realiseren. Iets aan de muur hangen, kleine dingen als accessoires neerzetten, een kleurtje op de muur en ga zo maar door. Dit is dus ook de makkelijkste stap, aangezien je hier niet gek veel voor hoeft te doen. Je hoeft niet je hele huis te verbouwen, je kunt gewoon zo aan de slag. Deze sfeer wordt dus echt veroorzaakt door persoonlijkheid, neem dat mee van jezelf en implementeer het in je interieur. 

Fijne leefomgeving
Fijne leefomgeving

Functionaliteit

Ook de functionaliteit is van zeer groot belang voor een fijne leefomgeving. Een leefomgeving moet zowel sfeervol als functioneel zijn, wil je er echt van kunnen genieten. Met functioneel bedoelen we in dit geval dan dat je woonomgeving van alle gemakken is voorzien, dat je geen problemen hebt met ongedierte (los dit anders op door het gebruik van bijenbekjes o.i.d.) en ga zo maar door. Het komt er in zijn algemeen op neer; je huis en tuin moesten functioneel zijn. Het moet geschikt zijn om er in te leven en hier moet je dan dus ook voor gaan zorgen. We raden je aan om over het algemeen te kiezen voor een functionele aanpak en later pas de sfeer te implementeren, dit is het makkelijkste. 

Ruimte

Dan de ruimte. De ruimte komt als allerlaatste, maar is eveneens zeer belangrijk. Je hebt simpelweg de ruimte nodig om te leven. Een inrichting die ruimte overlaat om dingen te kunnen doen, en opgeruimd huis en bepaalde ruimtes voor bepaalde doelen; we raden het je aan om hiervoor te zorgen. 

Leave a Reply