verbouwing

Regel dit altijd bij een verbouwing van het huis

Ga je je woning verbouwen of laat je hem verbouwen? Dat is altijd leuk en een spannende tijd waarin je vaak veel moet doen, maar die aan het einde als het goed is wel een fijn en goed resultaat oplevert. Of je de verbouwing nou helemaal zelf regelt of dat je het werk uit handen geeft, de kans is groot dat je alsnog veel zelf moet gaan regelen. Een paar van deze dingen zijn altijd belangrijk om zo snel mogelijk te doen. Neem de volgende dingen dan ook zeker mee in je to-do list.

 

Maak een begroting en bepaal een budget

 

Het bepalen van je budget is vaak één van de belangrijkste stappen van het verbouwen van een woning. Daarnaast is het net zo belangrijk om alle uitgaven voor de verbouwing goed bij te houden, zodat je alles mooi op een rijtje hebt en altijd iets hebt om op terug te vallen wat betreft het werk dat je eventueel uitbesteedt. Onthoud altijd dat je waarschijnlijk meer uit gaat geven dan je wellicht gepland had. Dingen kunnen altijd duurder uitvallen, of je berekening kan niet helemaal volledig kloppen. Zorg daarom altijd voor speling in het budget, en bereid je hier ook op voor.

Een huis in verbouwing
Een huis in verbouwing

Houd rekening met bouwafval

 

Bij een verbouwing komt altijd het nodige bouwafval kijken. Je kan je dan ook best verkijken op hoeveel dat in totaal kan zijn. Zorg daarom altijd voor een bouw en sloopafval container als je dit niet laat doen door een ander. Deze zal ook regelmatig geleegd moeten worden. Zelfs zo’n grote bouwafval container zal namelijk met een verbouwing toch erg snel vol raken. Zorg voor een goede plek waar deze kan staan, zoals een parkeerplaats.

 

Maak een plan van aanpak, en pas ook aan bij veranderingen

 

Hoe groot of klein de verbouwing ook is, een plan van aanpak is altijd belangrijk. Het is namelijk goed om precies te weten wat precies het idee is en om uit te werken hoe je dit precies gaat realiseren. Gaat iets niet helemaal volgens plan of loop je tegen verrassingen aan? Neem dit ook mee in het plan van aanpak, en kijk op die manier hoe je het probleem het beste kan oplossen. Daarnaast is het altijd fijn om op papier te hebben staan welke stappen je allemaal gaat ondernemen. Zo weet je precies waar je aan toe bent en hoe lang je bijvoorbeeld nog bezig gaat zijn. Natuurlijk kun je dit laatste niet altijd volledig voorspellen, maar je kan wel een goed idee krijgen door te kijken naar het plan en alles af te vinken wat al gedaan is.

Leave a Reply