Opknappen van tuin

Het opknappen van je tuin kan een klus van wereldomvang zijn. Dat hangt natuurlijk vooral af van de grootte van de Opgeknapte tuintuin, maar ook, jawel: van de kleur van je vingers. Dat was een subtiele omschrijving van het feit of je wel of niet gezegend bent met groene vingers. De ene persoon vindt het heerlijk om dag in, dag uit in de tuin te knoeien, de ander wordt al lijkbleek als er een dag het gras moet worden gemaaid.

Toch kan iedereen een mooie tuin realiseren. Denk maar eens aan een onderhoudsvrije tuin. Dat hoeft niet per se een tuin te zijn die vol ligt met stenen, maar dat kan best een leuke tuin zijn! Er zijn tal van planten die weinig tot geen onderhoud vereisen, en als je een beetje weet welke planten dat zijn, kun je dus met weinig moeite een tuin opzetten die precies aan je wensen maar vooral ook aan je eisen voldoet.

Ook kun je ervoor kiezen om een tuinman in te huren. Hij kan dan alle -in jouw ogen- nare klusjes opknappen, zodat je zelf tijd hebt voor de -in jouw ogen- leukere klusjes. De tuinman maait het gras, jij kunt lekker barbecue├źn. Het nadeel laat zich echter raden: de prijs. Daardoor wordt smaakt die sparerib van de barbecue toch net weer wat minder lekker. Je kunt daar wat aan doen door zelf al een aantal klusjes op te knappen, en de lastigste klusjes aan de tuinman over te laten. De tuinman snoeit eenmaal per jaar de bomen, komt af en toe onkruid wieden, en jij maait eens in de paar weken het gras, plant viooltjes, en eet natuurlijk spareribs. Die ineens weer prima smaken.