Mijn verhaal over een opstalverzekering

Een opstalverzekering heeft iedereen nodig met een eigen woning. Voor de premie zijn het eigen risico en de verzekerde som van belang. Het eigen risico voor mijn eigen opstalverzekering is 150 euro.

Na de hevige storm in het begin van het jaar waaide er enkele pannen van mijn dak. Reparatie was noodzakelijk in verband met lekkage. Bij het claimen van mijn schade ging ik van het standaard eigen risico uit.
Binnen een week was mijn dak gerepareerd, de nota stuurde ik samen met de foto’s naar mijn verzekeraar.

Bij stormschade is er echter een extra eigen risico van 150 euro waar ik niet op gerekend had.Toen de uitkering op mijn bankrekening werd gestort miste ik nog meer. Een maand voor mijn schade had de maatschappij een brief naar me gestuurd dat ze het eigen risico met honderd procent hadden moeten verhogen dus een verhoging met 150 euro. Mijn totale eigen risico was dus 450 euro in totaal, dit kwam ongeveer neer op 75% van het schadebedrag. Is dit nu schadeloos stellen, wanneer je maar 25 ℅ vergoed krijgt? Voordat u een claim indient, of überhaupt een opstalverzekering afsluit, dien je dus heel goed de voorwaarden door te nemen. Het eigen risico is een punt waar nog wel eens verschillen in voorkomen bij de vele aanbieders van de opstalverzekeringen.

Hoe kan je dit voorkomen?

Je kan dit bovenstaande voorkomen door allereerst goed diverse opstalverzekeringen te vergelijken. Hierdoor kan je door middel van persoonlijke vragen die je invult een goede en betrouwbare verzekering afsluiten. Zo weet je zeker dat je de verzekering vindt die het beste bij je past.