Zelf een overkapping plaatsen

Kleine verbouwingen en onderhoud, hogere waarde en meer woongenot.

Een eigen huis is eigenlijk nooit helemaal af. Er is altijd wel iets te vinden dat beter kan. Veel huiseigenaren denken dat het verbeteren van het eigen huis alleen maar duur is, en uiteindelijk niets oplevert.

Maar de kleine verbouwingen en het regelmatige onderhoud zorgen er samen voor dat uw woning steeds meer waard wordt. Zelfs wanneer u niet van plan bent uw huis te verkopen kan die meerwaarde uw economische positie verbeteren, maar vooral uw woongenot. En daar hoeven niet altijd hoge kosten tegenover de staan.

Een overkapping van het terras is een goed voorbeeld. Met eenvoudige middelen, goede houten balken en het juiste bevestigingsmateriaal kun je zelf een mooie, stabiele overkapping maken.

De bouw, goed materiaal.

Begin met een gevel balk aan de gevel te bevestigen. De hoogte is eenvoudig te berekenen; de doorloop hoogte aan het begin van de overkapping zou 2.20 m moeten zijn. Als de overkapping 4 meter diep is, hebt u een verval nodig van tien tot dertien centimeter per meter om regenwater en sneeuw af te voeren. Plaats de gevel balk dus op 2.60 tot 2.80 meter hoogte, afhankelijk van de ramen boven, en de balk aan de voorzijde op 2.20 meter.

Die balk aan de voorzijde van de overkapping komt op drie staande palen te liggen, eventueel met V-vormige zijbalkjes, zogenaamde schoren. De palen worden geplaatst in speciale houders die in de tegels geschroefd kunnen worden.

Op de gevel balk en de balk aan de voorzijde legt u nu houten balken. Het aantal leggers is afhankelijk van de breedte van de overkapping maar voor een normale achtergevel zijn ongeveer 7 leggers nodig.

Overkapping plaatsen
U kunt zelf bepalen hoe u overkapping eruit komt te zien, met dakpannen of van kunststof

Het resultaat.

De kap kunt u zo moeilijk maken als u zelf wilt. Van een eenvoudige half doorzichtige of doorzichtige kunststof plaat tot een dak met dakpannen.

Het resultaat is een echt terras, waar u lekker op kunt blijven zitten, ook als er eens een buitje valt.

Leave a Reply