3 manieren om tot rust te komen in de tuin

De tuin staat vandaag de dag steeds vaker in het teken van wellness en ontspanning. Hij is tegenwoordig haast niet meer te onderscheiden van een lux sparesort. Wil je ook zo’n tuin? We vertellen je hier welke producten daarvoor onmisbaar zijn.

Spa

Jacuzzi baden, whirlpools of andere spabaden duiken tegenwoordig in steeds meer tuinen op. Logisch, want de baden staan garant voor enorm veel ontspanning. Ze zijn verkrijgbaar in veel verschillende modellen, waardoor er voor iedereen een geschikt bad bestaat. Zelfs voor op balkons zijn er geschikte modellen. Het warme water van een spa is voor een belangrijk deel verantwoordelijk voor de ontspannende werking. De warmte zorgt er namelijk voor dat alle spieren ontspannen, waardoor je ook mentaal gezien kalmeert. Daarnaast zorgen de bruisende massagejets voor een heerlijk gevoel. Vele spa’s beschikken over mooie ledverlichting, die je tevens kan helpen ontspannen. Mits je maar voor een kalmerende kleur kiest, zoals bijvoorbeeld diepblauw.

Hot tub

Ook het hebben van een hot tub is enorm populair. Deze karakteristieke houten badkuipen hebben dan wel geen massagejets, maar werken net zo ontspannend als de moderne massagebaden. Door het hout ademen de baden daarnaast enorm veel sfeer. Wel is het aan te raden om te kiezen voor een kunststof binnenwand. Hout en water vormen niet een heel goede combinatie. Op nat hout kunnen zich gemakkelijk bacteriën nestelen, wat aan de binnenkant zorgt voor een gelei achtige substantie. Met een kunststof binnenwand voorkom je dit, waardoor de hot tub een stuk onderhoudsvriendelijker is. Aangezien de buitenkant gewoon van hout is, blijft de authentieke uitstraling van de hot tub behouden.

3 manieren om tot rust te komen in de tuin
Er zijn verschillende manieren om tot rust te komen. Een hot tub is enorm populair!

Buitensauna

Tot slot is ook de buitensauna enorm populair. Er zijn verschillende redenen om een sauna niet binnen, maar buiten te plaatsen. Zo stap je met een buitensauna direct in een koelere omgeving bij het verlaten van de sauna. Velen vinden het heerlijk om na een intensieve saunagang in de frisse buitenlucht te zitten. Ook kunnen alle warme dampen direct goed wegtrekken als de sauna buiten staat. Verder beschikken vele buitensauna’s over een barrelmodel. In zo’n tonvormige cabine wordt de warmte een stuk beter verspreid, waardoor de sauna snel op de gewenste temperatuur is.

Leave a Reply