De altijd groen blijvende plant

De Taxus of ook wel Taxus baccata staat bekend als de altijd groenblijvende plant. Het behoort tot de naaldbomen en je komt ze ook wel eens tegen als laag blijvende planten. Naast deze mogelijkheid is de taxus uiterst geschikt als haagplant. Je kan hierdoor op een natuurlijke manier ook jouw tuin afschermen. Aangezien de plant het gehele jaar groen blijft, heb je dan altijd een mooi natuurlijk uitzicht vanuit jouw woonkamer. Daarnaast zijn ook de dieren hier erg blij mee. Onder andere de vogeltjes vinden het erg prettig om hierin de schuilen en ook voor mogelijke egeltjes, kikkers en padden is het verplaatsen van tuin naar tuin eenvoudiger door zo’n afscheiding. De naalden van deze plant zijn plat en hebben aan het einde een klein puntje. De twijgen blijven daarnaast ten alle tijde groen, terwijl de takken en de stam juist een roodbruin gekleurde bast hebben.

Bloeiperiode

In het vroege voorjaar van maart en april zijn de mannelijke bomen goed te herkennen. Ze staan in bloei en dat is te zien aan de geel gekleurde kegeltjes op de taxus. De vrouwelijke variant van deze plant is vooral aan het einde van de zomer en in de herfst herkenbaar. In deze periode zal namelijk de bes achtige rode zaadmantel goed zichtbaar worden.

Precies genoeg planten kopen

Wanneer je een taxus koopt, is het handig om rekening te houden met het aantal stuks per meter om hieruit een mooie haag te vormen. Zeker wanneer je deze plant online koopt, is dat van extra groot belang. Daarom geven we hier graag een handig overzicht waarin staat hoeveel planten jij per meter moet kopen bij een bepaalde hoogte van de plant.

  • Een haag met planten tussen de 40 en 60cm. Kies 4 stuks per meter
  • Een haag met planten tussen de 60 en 80cm. Kies 3 stuks per meter
  • Een haag met planten tussen de 80 en 100 cm. Kies 3 stuks per meter
  • Een haag met planten tussen de 100 en 120 cm. Kies 2,5 stuks per meter
  • Een haag met planten tussen de 120 en 140cm. Kies 2,5 stuks per meter
  • Een haag met planten tussen de 140 en 160cm. Kies 2 stuks per meter
  • Een haag met planten tussen de 160 en 180cm. Kies 2 stuks per meter
  • Een haag met planten tussen de 180 en 200cm. Kies 1,5 stuks per meter

Je hebt natuurlijk ook de mogelijkheid om een dubbele rij te plaatsen in jouw tuin. In dit geval geven u graag het volgende advies. Plant de taxus om en om zodat ze mooi vol dichtgroeien.

Uw taxus kopen

Wanneer je hiervoor een goede keuze hebt gemaakt is het eindelijk tijd om de bestelling te plaatsen. Selecteer daarom als eerst welke lengte je graag wilt hebben, vul hierna het aantal stuks in en maak de keuze of je de taxus met een kluit wenst te ontvangen of in een pot. Dan heb je straks ook deze mooie groenblijvende plant in jouw tuin staan.

Leave a Reply