De plaatsing van een vlaggenmast kan goede aankleding zijn voor uw pand

De plaatsing van een vlaggenmast

Het plaatsen van een vlaggenmast kan bijdragen aan de aankleding van uw bedrijfspand of tuin. Toch is het nog best lastig een mast op de juiste wijze te plaatsen. Hier zijn tevens eisen aan verbonden. In dit artikel zullen we alle manieren van en eisen aan plaatsing behandelen.

De plaatsing van een vlaggemast
Het is belangrijk dat de plaatsing van een vlaggenmast goed gebeurt. Er zijn verschillende manieren hoe dit kan.

De grondbuis
Vlaggenmasten van aluminium of andere zware materialen worden in de meeste gevallen geplaatst met behulp van een grondbuis. Eerst wordt met behulp van de grondboor een gat van circa 100 centimeter geboord waarin de buis geplaatst zal worden. De vlaggenmast wordt vervolgens in deze buis geplaatst. Bij permanente plaatsing zal er tevens sprake zijn van het volstorten met beton, hetgeen zorgt voor een stabiel verticale stand. Nadeel van de grondbuis is dat het kantelen niet mogelijk blijft en de schoonmaak van uw mast dus een lastig klusje wordt.

Mastblok
Het mastblok zal voor velen een nostalgisch gevoel oproepen. Plaatsing van een mastblok gebeurd veelal in beton. De plaatsing is eenvoudig en de uitstraling is grandioos. Door het storten van beton is de prijs van een mastblok aan de hoge kant maar hier tegenover staat een grote mate van duurzaamheid.

Kantelanker
Van alle mogelijkheden tot plaatsing wordt het kantelanker het meest gebruikt. Doordat de vlaggenmast gemakkelijk kan worden gekanteld is het makkelijk de mast en vlag te onderhouden en ervaart u een optimaal gebruiksgemak. De mast wordt verticaal afgesteld met behulp van drie stelmoeren. Bijkomend voordeel is de minimale zichtbaarheid van het kantelanker.

Criteria
De plaatsing van een vlaggenmast op eigen erg is toegestaan mits deze niet hoger is dan 6 meter. Vanaf 2 of meer masten heeft u een vergunning nodig welke is aan te vragen bij de gemeente. De gemeente zal kijken naar het bestemmingsplan waarin staat of het voeren van reclame op vlaggen is toegestaan. Is dit het geval zal u toestemming krijgen de masten te plaatsen.

Leave a Reply