renovatie van je tuin

Renovatie van je tuin.

Het is soms moeilijk om veel te veranderen aan een tuin. Dit komt doordat je eigenlijk geen zin hebt om heel je tuin onder handen te nemen. Alle tegels eruit te halen en natuurlijk ook alle planten. Maar mocht je je tuin helemaal zat zijn dan kun je er wel voor kiezen om dit te doen. Hier een aantal tips die kunnen helpen bij de renovatie van je tuin.

Wensen en tekenen

Maak eerst een lijst met dingen die je echt heel graag in je tuin wilt hebben. Dit zal de keuze voor het uiteindelijke ontwerp van tevoren al beïnvloeden. Dan kun je ook gelijk zien of alles wat je in je tuin wilt hebben wel realistisch is. Verder kun je dan sommige dingen die je eigenlijk minder leuk vindt afstrepen en blijft er een tuin over die helemaal bij jou smaak past. Zorg ervoor dat je al je ideeën een keertje hebt uitgetekend, zodat je kunt zien hoe het met bij elkaar past en of je niet bepaalde dingen aan het ontwerp moet veranderen.

Denk na over een budget

Het is van belang dat je nadenkt over het te besteden bedrag. Dit zal misschien de keuzes van je lijstje met wensen ook wel beïnvloeden. Zorg ervoor dat het te besteden bedrag niet geheel is uitgegeven voordat je begint met de veranderingen die je wilt doorvoeren. Er kan altijd iets gebeuren wat je weer extra geld kan kosten. Hou dus een beetje ruimte in je budget hiervoor, het is natuurlijk ontzettend vervelend als er een rekening komt die je niet of nauwelijks kunt betalen.

Stijl

Zorg ervoor dat je lekker jouw eigen smaak en stijl in je tuin creëert. Zo kun je als je een echt buitenmens bent een veranda aan je huis maken. Hierdoor heb je veel meer beleving met je tuin en zal je er nog meer van genieten als dat je daarvoor deed. Verder kun je lekker variëren met schilderijen, plantenbakken en met de begroeiing. Voor deze grote ingreep is het wel verstandig om een verandaspecialist in te schakelen die je alles kan vertellen hierover.

Leave a Reply