lekkage waterleiding

3 tips voor als je een lekkage opmerkt

Bij een lekkage in huis is het erg belangrijk om zo snel mogelijk te handelen. Als gevolg van de lekkage kan er namelijk een ernstige schade aan muren, vloeren en plafonds ontstaan. Heb je enig idee in welke vormen waterschade voorkomt binnen woningen? De meest bekende vorm van waterschade is schimmelvorming. Het kost vaak al snel een paar maanden, voordat het vocht uit de muren getrokken is. Pas nadat de hoeveelheid vocht in muren minder geworden is, kan begonnen worden aan het herstel hiervan. Een spoedloodgieter uit Zoetermeer geeft je in dit artikel enkele handige tips.

Tip 1: bel een spoedloodgieter voor hulp

Vaak is het erg lastig om een lekkage zelf te verhelpen. Schakel om deze reden altijd hulp van een spoedloodgieter in! Een spoedloodgieter is vaak 24 uur per dag en 7 dagen per week te bereiken voor hulp bij lekkages. Vang het water in de tussentijd zo goed mogelijk op, om waterschade tegen te gaan. Loodgieters beschikken over handige hulpmiddelen, die het achterhalen van de bron van een lekkage makkelijker maken.

Tip 2: probeer de lekkage af te dekken

Wanneer het je gelukt is om de bron van een lekkage te vinden, kun je deze proberen af te dekken. Zo voorkom je dat het water wat uit de leidingen of afvoer lekt, in je muren en vloeren kan trekken. Je kunt een lekkage afdekken met een stevig stukje tape, of bijvoorbeeld met een doek.

Tip 3: sluit de waterleidingen af

Een derde tip die deze spoedloodgieter je geeft, is het afsluiten van de waterleidingen bij een ernstige lekkage. Door de hoofdkraan in huis dicht te draaien voorkom je dat er nog meer water uit de leidingen kan lekken. Houd er rekening mee dat je als gevolg van het dichtdraaien van de hoofdkraan nergens meer water kunt gebruiken in huis. Het is zodoende een geschikte, tijdelijke oplossing, totdat de spoedloodgieter arriveert om de lekkage te verhelpen.

Leave a Reply