Sleutels kwijt? Bel een slotenmaker!

Ben jij je sleutels kwijtgeraakt tijdens een dagje weg of avondje uit? Dan kom jij je woning niet meer binnen. Althans, wanneer er niemand een reservesleutel heeft. Veel mensen besluiten in dat geval een alternatieve ingang te zoeken. Zo proberen zij via een openstaand raam binnen te komen of tikken zij een ruitje in. Dit is echter niet noodzakelijk. Wanneer jij je sleutels kwijt bent, schakel je een slotenmaker in. In dat geval sta je zonder schade snel weer in je woning.

Alternatieve ingang

Steeds meer mensen die hun sleutels kwijt zijn, proberen op een andere manier hun woning binnen te komen. Soms worden hiervoor de vreemdste capriolen uitgehaald. Zo klimmen mensen met behulp van een ladder of via een regenpijp naar een openstaand raam op de eerste verdieping. De kans op verwondingen en schade is zo echter groot. Datzelfde geldt voor het intikken van een raam. Zo ontstaat er namelijk ook schade en daarnaast kun jij jezelf bezeren.

Slot zelf proberen te openen

Kijk jij regelmatig misdaadfilms? Dan heb je vast weleens gezien dat iemand een paperclip of haarspeld een deur opent. Hierdoor denken veel mensen dat zij dit zelf ook wel kunnen. Dit is echter niet het geval, tenzij je een geoefende inbreker bent. De ervaring leert dat een slot met een haarspeld of paperclip nauwelijks te openen is (bron: slotenmakersalphenaandenrijn.nl). Bovendien richt je op deze manier vaak onherstelbare schade aan je slot aan. Hierdoor moet het slot vervangen worden.

Schakel een slotenmaker in

Mensen die hun sleutels kwijt zijn, denken meestal niet direct aan een slotenmaker. Toch is dit vaak de beste keuze. Waarom? Omdat een slotenmaker jouw deur binnen een handomdraai heeft geopend. En dat terwijl hij niet eens over de sleutel beschikt. Met behulp van speciaal gereedschap is hij toch in staat jouw deur te openen. Hierbij wordt er overigens geen schade aangericht. Door een slotenmaker in te schakelen, sta jij dus snel weer binnen en raakt je slot ook niet beschadigd.

Leave a Reply