Wat is carrosserie?

Met ‘carrosserie’ wordt de constructie van een motorvoertuig (auto, bus of vrachtwagen) bedoeld. Het gaat hier om het geraamte van het voertuig. Ook is er sprake van carrosserie bij trailers op vrachtwagens, vliegtuigen of andere vrachttransport voertuigen.

Waar wordt carrosserie van gemaakt?

Voor de bouw van carrosserie worden tegenwoordig steeds vaker kunststof materialen gebruikt. Vroeger werden vaak materialen van natuurlijke oorsprong gebruikt, denk hierbij aan bijvoorbeeld hout of metaal. De redenen waarom deze materialen niet meer zo vaak gebruikt worden zijn dat de kunststoffen van tegenwoordig een stuk lichter zijn qua gewicht, makkelijker te verven in de gewenste kleur en bovendien ook nog eens een stuk eenvoudiger in de juiste vorm te krijgen zijn.

Carrosserie bij transport

Bij het transporteren van goederen worden vaak vrachtwagens gebruikt. Deze vrachtwagens hebben natuurlijk allemaal trailers waarmee zij de goederen vervoeren. Bij deze trailers speelt carrosserie een grote rol, dit komt doordat er veel verschillende vrachtsoorten zijn die allemaal een andere trailer nodig hebben. Om deze reden is de carrosserie van een trailer van groot belang om de ideale oplossing voor elk transportprobleem te vinden.

Luchtvracht carrosserie

Ook bij de transport in de luchtvaart is er sprake van carrosserie. Zo worden de luchtvrachttrailers gewoon in de carrosseriefabriek gemaakt. Deze luchtvrachttrailers zijn gigantisch groot.

De afmetingen van een mega-koelluchtvrachttrailer zijn zo maar 13.400 x 2.500 x 2.980 mm en dat zeker niet niks.Bij de bouw van luchtvrachtcarrosserie is het van erg groot belang, omdat deze trailers van top tot teen worden gekeurd en er absoluut niks mis mee mag zijn. Om deze kwaliteit te waarborgen zitten op de luchtvrachttrailers van Heiwo maar liefst acht jaar garantie.

Leave a Reply