ongedierte tijdens verbouwing

Ongedierte ontdekt tijdens de verbouwing: wat nu?

Tijdens een verbouwing kan je allerlei problemen ervaren. De bouwplannen die je van te voren hebt gemaakt kunnen bijvoorbeeld in de praktijk niet mogelijk blijken om uit te voeren. Je moet dan improviseren om alsnog het doel te bereiken, welke je van te voren had gesteld. Een probleem dat ook vaak voorkomt is dat de kosten hoger uitvallen dan je gedacht had. Het zijn dingen waar je, voordat je aan een verbouwing begint, rekening mee houdt dat dit je kan overkomen. Waar veel mensen niet aan denken is dat zij tijdens een verbouwing ongedierte tegen kunnen komen. Toch bestaat er een mogelijkheid, want als je aan het verbouwen bent veranderen de omstandigheden of kom je op plekken in de woning waar je voorheen vrijwel nooit zal kijken. De bestrijders van Beestjes Kwijt weten maar al te goed dat mensen tijdens een verbouwing met ongedierte geconfronteerd kunnen worden.

ongedierte bestrijden verbouwing
ongedierte bestrijden verbouwing

Ratten en muizen in de kruipruimte

Een voorbeeld van een plek waar je normaliter niet vaak komt in een huis is de kruipruimte. Dit is de ruimte onder een huis die eigenlijk vrijwel nooit ergens voor wordt gebruikt. Het is de ideale broedplaats voor muizen en ratten. Als je een keer tijdens een verbouwing in de kruipruimte moet zijn kan je dus zomaar ontdekken dat je last hebt van knaagdieren in je huis. De muizen en ratten zijn gewend om hier ongestoord rond te lopen dus als je hier voor de eerste keer kijkt kun je deze schuwe dieren opeens weg zien schieten.

Ongedierte op donkere en vochtige plekken

Tijdens een verbouwing zal vaak de luchtvochtigheid in een woning stijgen. Zeker als een muur wordt opengebroken is dit het geval. De verhoogde luchtvochtigheid zijn de ideale omstandigheden voor verschillende soorten ongedierte. Kakkerlakken kunnen bijvoorbeeld tevoorschijn komen tijdens een verbouwing. Een ander voorbeeld zijn zilvervisjes. Beide ongediertesoorten houden van een hoge luchtvochtigheid en kunnen daarom tijdens een verbouwing hun weg in huis vinden. Het kan ook zijn dat hun aanwezigheid bij het uitvoeren van de bouwwerkzaamheden wordt ontdekt. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk dat je bij het opnieuw behangen van een kamer zilvervisjes achter het oude behang ontdekt. Ga op dat moment niet verder met behangen, maar schakel de ongediertebestrijder van Beestjes Kwijt in om eerst dit probleem aan te pakken.

 

 

 

Leave a Reply