steiger gebruiken

Tips bij de aanschaf van een rolsteiger

Ben je op zoek naar een nieuwe rolsteiger, zodat je veilig op hoogte kan gaan klussen. Door het grote aanbod in steigers en rolsteiger is niet altijd meer even overzichtelijk waar je precies op moet letten. In dit artikel helpen we je bij het kopen van de juiste rolsteiger voor jouw klus.

Kiezen van het juiste merk rolsteiger

Voor rolsteigers zijn er een groot aantal merken met ieder hun bijbehorende kwaliteit en onderscheidende waarde. Het is daarom niet altijd even gemakkelijk om het juiste merk rolsteiger te kiezen. Zo staan de altrex en skyworks rolsteigers bekend als van zeer hoge kwaliteit, maar direct ook van een hoge prijs. Terwijl de rolsteigers van ASC en euroscaffold er niet voor onderdoen, maar vaak wel tegen een scherpe prijs kan worden aangeboden.

waarom kiezen voor een rolsteiger
waarom kiezen voor een rolsteiger

Nieuw of tweedehands rolsteiger kopen

Bij het kopen van een rolsteiger kun je uiteraard ook altijd overwegen om een tweedehands rolsteiger te kopen. Deze kun je dan tegen een scherpere prijs verkrijgen dan wanneer je een gloednieuwe rolsteiger gaat kopen. Kijk bij het kopen van een tweedehands rolsteiger wel goed of er niet teveel gebreken zijn. Het is zonde om eerst een tweedehands rolsteiger te kopen om vervolgens zes maanden later een nieuwe te kopen. Laat daarom een tweedehands rolsteiger altijd ook even door een dealer of expert controleren alvorens je ervoor kiest om een tweedehands rolsteiger te kopen.

Huren of kopen van een rolsteiger

Als ondernemer kun je ook weleens voor de keuze staan om een rolsteiger te huren of te kopen. Wanneer je een rolsteiger vaker moet gebruiken in de toekomst is het altijd beter om een rolsteiger te kopen dan er een te huren. Op termijn zal het namelijk vele malen voordeliger zijn om een rolsteiger in je eigen bezit te hebben dan telkens een rolsteiger te huren. Wanneer je een project uitloopt waar je een rolsteiger voor nodig hebt, dan heb je ook direct extra kosten. Dit is natuurlijk niet het geval wanneer deze in eigen bezit is.

Leave a Reply