betonvloer

Waar op te letten bij een nieuwe betonvloer?

Je hebt het in je leven vast wel eens meegemaakt, gaat het nog meemaken of zit er nu middenin. Het kopen van een huis. Het brengt in eens allerlei soorten nieuwe zorgen en kosten met zich mee. Je moet al je spullen verhuizen, wellicht een geheel nieuw interieur en vaak ook, een nieuwe vloer. Het laatste is iets waar dit artikel over zal gaan. In het bijzonder over een betonvloer. je kan natuurlijk altijd besluiten om een nieuwe vloer te laten leggen in je huis, bedrijfspand of welk pand dan ook. We gaan je vertellen wat de kosten zijn en nog een paar handige tips waar je extra aandacht op kan vestigen.

Hoe leg je een nette betonvloer?

Veel mensen kiezen onder andere voor een betonvloer vanwege de mogelijkheid tot vloerverwarming. Dit is een energiezuinige en onzichtbare manier van het verwarmen van je huis. Daarom is het ook niet zo gek dat betonvloeren steeds populairder worden. Je moet daarentegen wel letten op het volgende: een betonvloer is aardig gevoelig en zet dus ook heel makkelijk uit, wat weer het risico verhoogt op het vormen van scheuren in de vloer. Wanneer men kiest voor een betonnen vloer gecombineerd met vloerverwarming dan dien je je vloer ook te voorzien van uitzetvoegen en voldoende vloeropbouw. Als je zorgt voor het fatsoenlijk aanleggen van de betonvloer, voorkom je dat al vroeg aan betonherstel moet gaan denken.
Zoals net gezegd dien je uitzetvoegen te plaatsen. Deze zorgen er voor dat het beton kan werken zonder dat het wordt tegengehouden. Tevens moet je rekening  houden met de verschillende warmtekringen en hun uitzetting.
Een betonvloer heeft ook een vereiste vloeropbouw, beginnend bij een minimum dikte van 10 cm (aangeraden). De diktes kunnen zelfs oplopen tot 18cm. De opbouw van een betonvloer dient als volgt te zijn:
1. Grond of bestaande funderingsplaat
2. Afvoeren
3. Uitvullaag
4. Isolatie
(5. Vloerverwarming)
6. Betonvloer

nieuwe betonvloer
Nieuwe betonvloer leggen

Kosten

Allemaal heel erg mooi, zo een mooie vloer, wellicht met vloerverwarming en al, maar wat kost dat dan zo een vloer? Het antwoord daarop is heel simpel. De gemiddelde richtprijs is ongeveer €40 tot €50 per vierkante meter, aardig aan de prijs dus. De factoren die hierbij van invloed zijn zijn: het systeem van aanleggen, eventueel vloerverwarming, de gewenste afdekking en de moeilijkheidsgraad. Bespaar niet op de aanschaf om vroegtijdige betonvloer reparatie te voorkomen.

Leave a Reply