slotenmaker aan huis

De beste sloten op een rijtje

Sloten, ze zijn er vandaag de dag in talloze varianten. Ben jij op zoek naar nieuwe sloten? Dan maakt het grote aanbod het er natuurlijk niet makkelijker op om een keuze te maken. Weet jij je ook geen raad? Dan is de kans aanwezig dat je lukraak een slot uitkiest. Dit is natuurlijk niet verstandig. Je kunt dan namelijk een slot pakken dat eigenlijk helemaal niet zo veilig is. Een inbreker kan zich zodoende vrij eenvoudig toegang verschaffen tot jouw woning. Uiteraard wil jij dit voorkomen en daar helpen wij jou graag een handje bij. Wij hebben een slotenmaker gevraagd om advies te geven over de beste sloten. Zijn bevindingen hebben wij hieronder onder elkaar gezet.

Cilindersloten
Verreweg de meeste toegangsdeuren van woningen worden vandaag de dag voorzien van een cilinderslot. De cilindersloten van tegenwoordig beveiligen vaak goed tegen verschillende inbraakmethoden. Heb jij jouw sloten eigenlijk nog nooit vervangen? Dan doe je er goed aan hier eens naar te kijken. Oude cilindersloten zijn namelijk een stuk gevoeliger voor inbraak. Zo steekt de cilinder vaak een stuk buiten het slot uit. Een inbreker kan de cilinder in dat geval makkelijk afbreken, waardoor hij binnen de kortste keren binnen staat.

wanneer kiezen slotenmaker
wanneer kiezen slotenmakerVoor welk merk moet jij kiezen?
Sloten kun je vandaag de dag op verschillende plekken kopen. Jij kunt hiervoor terecht bij een slotenmaker, maar ook bij de plaatselijke bouwmarkt. Indien jij zelf op slotenjacht gaat, valt het je vast en zeker snel op dat er verschillende merken zijn. Net als in andere branches zijn er ook in de slotenbranche vooraanstaande merken. Wil jij sloten kopen? Dan is het verstandig voor sloten van merken als AXA, ABUS of Nemef te kiezen. Deze fabrikanten hebben hun sloten inmiddels dusdanig ontwikkeld dat deze goed beschermen tegen een groot aantal inbraakmethoden.

Sloten met keurmerk
Jij wilt uiteraard dat nieuwe sloten zo goed mogelijk beveiligen. Daarom is het verstandig om sloten met een keurmerk te kiezen. Sloten die voorzien zijn van een keurmerk zijn namelijk uitvoerig getest. De sloten zijn onder meer getest op verschillende inbraakmethoden. De tests worden doorgaans uitgevoerd door de Stichting Kwaliteit Gevelbouw (SKG). Op basis van een test kennen zij één, twee of drie sterren toe aan een slot. Een slot met één ster is het minst veilig, die met drie sterren het meest veilig. Hoe meer sterren een slot heeft, des te lastiger het voor een inbreker om een dergelijk slot te forceren. Sloten met een keurmerk behoren dus wel degelijk tot de beste sloten.

Leave a Reply