glas-in-loodramen

Hoe isoleer je glas-in-loodramen?

Als liefhebber van glas-in-loodramen denk je waarschijnlijk maar aan een ding, de esthetische waarde van deze ramen. Het brengt verlichting in je kamer met een zekere élégance, waardoor het raam een punt van bewondering wordt door z’n vakmanschap. Ze vertellen details van geschiedenis en traditie zonder woorden. Maar het hebben van glas-in-loodramen vertegenwoordigen buiten een esthetische waarde ook een praktische waarde. Het voegt meer privacy toe aan een open ruimte en het kan een meerwaarde zijn voor je woning. Dit zijn prachtige voordelen, maar waar niemand echt aan denkt, is dat je deze authentieke ramen met de juiste panelen ook werkelijk energiezuiniger kan maken.

Dubbelglas geldt ook voor glas-in-lood.

En dan nu de cruciale vraag: Hoe isoleer je glas-in-loodramen? Je weet, door een extra ruit te plaatsen in venster het al een extra isolatielaag toevoegt. Hierdoor creëer je een hogere isolatiekwaliteit door het plaatsen van een enkele ruit voor het bestaande glas-in-lood. Je maakt als het ware een dubbel glas uitvoering. En van daaruit is het een kleine stap om ook een ruit in het venster aan de andere zijde toe te voegen. Zo zit het glas-in-lood netjes opgesloten tussen twee panelen voor een optimale energiebesparing.

glas-in-lood
Glas-in-loodramen isoleren

Glas-in-lood alleen is niet energie-efficiënt.

Historische gezien bood het installeren van deze schitterende ramen totaal geen isolatie of energiebesparing. Dat komt, omdat een glas-in-lood raam altijd uit één paneel bestaat. Maar anno nu door de speciale installatietechnieken, is het mogelijk het nieuwe decoratieve paneel zelfs aan de binnenkant van de bestaande ruit te hechten. Hiervoor wordt speciale kit voor langs de randen gebruikt, dit zorgt ervoor dat er geen vocht en vuil in het geïsoleerde gedeelte komt.

Het houden van een lichte ventilatie in de spouwruimte helpt de condensatie tegen te gaan. Hiervoor zijn verschillende isoleer opties. Voor- of achter-beglazing met binnen-buiten ventilatie, tegen isolatieglas of in isolatieglas, allemaal om condensvorming tegen te gaan. Een goede installateur zal met je bep

alen wat de juiste keuze is. Isoleren van dit soort ramen is de beste optie in plaats van laten vervangen door standaard dubbelglas. Glas-in-loodramen beademen en vakmanschap wat je nu eenmaal niet terugvindt in conventionele ramen.

Leave a Reply