waar aan denken bij nieuwe woning

Waar moet je aan denken bij een nieuw huis?

Verhuis je binnenkort naar een nieuwe woning? De kans is relatief groot, dat er nog werkzaamheden aan het huis moeten worden uitgevoerd. Denk bijvoorbeeld aan het renoveren van de badkamer, het renoveren van de keuken, het creëren van een aanbouw, enzovoorts. Vaak voldoet een nieuw huis immers nog niet volledig aan je wensen! Voordat je aan een renovatie van je woning begint, is het verstandig om informatie in te winnen. Waarmee dien je bijvoorbeeld rekening te houden als je een huis wilt gaan renoveren? Welke klussen doe je zelf en welke klussen kun je het beste aan een professional overlaten? Enzovoorts. In dit artikel zetten we verschillende aandachtspunten voor je op een rijtje.

Elektra in huis laten verleggen bij een renovatie 

Tijdens de renovatie van je woning kies je er mogelijk voor om stopcontacten op een andere plek in de woning te plaatsen. Ook kan het bij een uitbouw noodzakelijk zijn om de elektriciteitskabels te verleggen. Elektra verleggen kan je zelf proberen met de vele instructievideo’s op internet. Wanneer je echter zeker wilt zijn van een correcte uitvoering, is het slimmer om een elektricien in te schakelen. Bij het aan- of verleggen van elektra is het bijvoorbeeld belangrijk, om voldoende ruimte tussen de kabels vrij te laten. Doe je dit niet, dan loop je het risico dat de kabels met elkaar versmelten. Dit resulteert mogelijk in een kortsluiting, of nog erger: in een brand! Een elektricien helpt je dit te voorkomen. 

aankoop nieuwe woning
aankoop nieuwe woning

De groepenkast verder uitbreiden 

Bij een uitbouw is het verstandig om voor een extra groep in de meterkast te kiezen. Op deze manier ga je een overbelasting van bestaande groepen tegen. Een overbelasting zorgt voor een stroomstoring, doordat de stop voortdurend uit de groep in de meterkast springt. Erg vervelend! Zelf een extra groep aan de groepenkast toevoegen is lastig. Datzelfde geldt overigens voor het aansluiten van krachtstroom. Krachtstroom is noodzakelijk wanneer je een grootstroomverbruiker wilt gaan gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan een oplaadpaal voor je elektrische auto, een jacuzzi of sauna, enzovoorts. 

Renovatie van de keuken of badkamer 

Niet alleen de elektriciteitskabels moeten mogelijk verlegd worden. Ook kan het voorkomen dat je leidingen in de keuken of badkamer wilt verleggen voor een nieuwe indeling van de ruimte. Het is verstandig om voor deze klussen een loodgieter in te schakelen. Als de leidingen namelijk niet goed op elkaar aansluiten, kan dit ertoe leiden dat er lekkages ontstaan. Via de speling tussen de leidingstukken sijpelt er vocht weg. Een loodgieter beschikt over de benodigde hulpmiddelen om deze lekkages tegen te kunnen gaan en de leidingen op de juiste wijze op elkaar aan te kunnen sluiten. 

Het verwijderen van een oude keuken of verouderd sanitair kan je wel zelf doen. Zorg dat je nadien de afvoerleidingen afsluit. Het voorkomt een bijzonder vervelende stank in je ruimtes! Op internet vind je stappenplannen voor het verwijderen van sanitaire voorzieningen en het afdichten van de (afvoer)leidingen. Mocht je dit toch lastig vinden, dan kan een loodgieter je hierbij helpen. 

Leave a Reply