Waar moet je op letten bij het inrichten van een baby kamer?

Met een kleine opkomst, hoort ook een babykamer. De babykamer inrichten is leuk om te doen. Heb je al een idee hoe je de kamer gaat inrichten? Of zie je door de bomen het bos niet meer? Bedenk van te voren hoeveel je wil kopen en wat je budget. Probeer niet door te slaan in te veel en onnodige dingen te kopen. Let ook op de veiligheid van de babykamer.

De muren

Wanneer je een lege kamer heb is het tijd om deze eerst te verven of te behangen. Wanneer je aan babykamer denkt denk je misschien aan allerlei verschillende kleuren en printen. Maar het is belangrijk om eerst aan de veiligheid van je baby te denken. Denk ook aan de veiligheid als je zelf zwanger bent. Ga niet zelf behangen of verven. Je ademt namelijk de stoffen in wat gevaarlijk is voor jou en de baby. Deze gevaarlijke stoffen blijven een tijd in de lucht hangen, begin dus op tijd met behangen of verven. Dan kan je op tijd beginnen met het inrichten van de kamer. Als je het geslacht van de baby weet, kan je als je wil je kamer daar op aanpassen. Fel gekleurde muren laten de kamer leven, maar kunnen een baby ook weer onrustig maken. Kies daarom voor zachte kleuren, dit zal juist weer rustgevend werken voor de baby. Wil je muren mooi versieren? Denk dan eens aan muurstickers die speciaal zijn gemaakt voor baby kamers. Zo kan je je kamer helemaal naar eigen smaak inrichten en creëer je een persoonlijke touch. Je kan namelijk ook gaan voor zelf ontworpen muurstickers, zoals met de naam van de baby. 

opletten bij babykamer

De decoratie

Wanneer de kamer geverfd is, is het tijd om de kamer te decoreren. Ga eerst voor de spullen die je nodig zal hebben. Zoals een wiegje of ledikant, commode, en verlichting. Een wiegje is erg leuk, maar niet handig, je zal het namelijk maar een korte periode gebruiken. Naast de nodige spullen kan je de kamer leuk inrichten met vrolijke kussens, leuke nachtlampjes en nog meer dingen die de kamer gezellig maken. De kamer van een baby mag best de fantasie prikkelen. 

Veiligheid voorop

De veiligheid van de babykamer is belangrijker dan hoe je het inricht. Je wil namelijk niet daar er ongelukken gebeuren. Natuurlijk moeten de wieg, commode en andere meubelstukken aan de veiligheidseisen voldoen, maar er zijn nog meer dingen jij zelf kan doen om ongelukken te voorkomen. Denk bijvoorbeeld aan de ventilatie. De kamer moet constant geventileerd worden en de kamer is tussen de 16 en 18 graden warm. Zorg ook dat het bedje niet vlakbij een verwarming staat en dat het bedje niet in de felle zon staat. Een pasgeboren baby heeft namelijk haar lichaamstemperatuur niet onder controle en kan daardoor makkelijk oververhit raken. Pas ook voor tocht, tocht kan de baby ziek maken. Zorg ook dat alle losse snoeren weggewerkt zijn en dat er een beschermplaatje voor het stopcontact is. 

Leave a Reply