Badkamer renoveren

Tips om de badkamer groter te laten lijken

Veel mensen hebben de droom om een grote en ruime badkamer te bezitten met een toilet erin, een bad, douche, eventueel 2 wastafels in plaats van 1 en dan nog ruimte om ruim te kunnen manoeuvreren. Of deze droom nu werkelijkheid wordt of niet, je kunt je badkamer op verschillende manieren van een grotere en ruimere look voorzien.

Gebruik veel wit

Een van de eenvoudigste manieren om een grotere look te creƫren, is om veel wit te gebruiken in je badkamer. Wit sanitair, witte verf, witte tegels et cetera. Een bijkomend voordeel is dat wit het licht reflecteert in plaats van het te absorberen.

Ook witte afwerkingen zijn niet alleen mooi in de badkamer, maar ook effectief. Wanneer de badkamer wit sanitair bevat, zorgt de witte kleur op de andere oppervlakken voor een ruime en luchtige uitstraling.

Belangrijke punten voor een renovatie

Hang badkamermeubilair zoveel mogelijk aan de muur

In een kleine badkamer kan het best moeilijk zijn om een balans te krijgen tussen je opslagbehoefte en de behoefte aan ruimte. Om deze balans te krijgen is het een oplossing door zoveel mogelijk badkamermeubilair aan de muur te hangen. Omdat je de vloer eronder kunt zien, krijgt het een ruimer uiterlijk.

Ook een grote spiegel aan de badkamerwand hangen kan voor een ruime look zorgen! Het kan wel visueel 2 keer zo groot lijken. Zo’n grote spiegel kost misschien wat, maar een grote spiegel met een mooie lijst eromheen of een stuk van muur tot muur kan echt het verschil maken. Het effect kan zo krachtig zijn dat je niet veel anders nodig hebt om de ruimte er mooi afgewerkt en ruim uit te laten zien.

Tegenwoordig is minder juist meer

Minder is meer; je hebt vast eens van deze uitspraak gehoord en het wordt tegenwoordig op allerlei interieur-vlakken toegepast. Dit geldt ook voor de badkamer. Kijk bijvoorbeeld nogmaals naar je badkamermeubilair. Staan er alleen maar dingen die echt nodig zijn of kun je misschien een kastje missen als je het anders zou indelen? Misschien is een kleiner formaat ook voldoende om je spullen kwijt te kunnen. Het sluit er gemakkelijk in, maar het gebeurt bij veel mensen dat ze ongemerkt ruimtes volproppen met allerlei spullen die ze eigenlijk niet nodig hebben of niet in die ruimte thuishoren.

Leave a Reply