woonverzekering afsluiten

Je huis renoveren? Denk aan je woonverzekeringen?

Veel mensen kiezen er voor hun huidige woning te verbouwen naar hun eigen wensen. Dit zorgt vaak voor een compleet nieuwe start, een fris gevoel en een in veel gevallen luxere en modernere uitstraling van de woning. Een leuke en mooie optie dus voor een bewoner, maar er zijn een aantal zaken waarmee wel rekening gehouden zou moeten worden bij het renoveren van je huis. De belangrijkste hiervan is de dekking van de verzekering. In veel gevallen komt het namelijk voor dat de verzekering na een verbouwing, waarbij bijvoorbeeld een uitbreiding van de woning kan horen, niet meer volledig dekt tegen schade. Dit is natuurlijk erg zonde mocht er wat gebeuren, en al helemaal als je dus net een volledige renovatie achter de rug hebt.

Waartegen ben je verzekerd tijdens de verbouwing?

Als je een officiƫle verbouwing start is je woning in de meeste gevallen gedurende de verbouwing niet meer op dezelfde manier verzekerd als voor de verbouwing. Indien het het geval is dat je tijdens de verbouwing zelf niet overnacht in je woning, dan worden de zaken waartegen je woonhuisverzekering je normaal gesproken dekt al een stuk beperkter. In de meeste gevallen valt deze verzekering dusdanig terug dat je enkel nog gedekt bent tegen bijvoorbeeld brand en een inslag van de bliksem. Wel heb je de mogelijkheid een extra verzekering af te sluiten voor de extra spullen die in je woning aanwezig zijn gedurende de verbouwing. In veel gevallen blijven er namelijk op onbemande wijze dure gereedschappen, planken of steentjes in de nacht achter in het huis dat wordt verbouwd. Om deze spullen gedurende de verbouwing te voorzien van een verzekering is het mogelijk een bouwverzekering af te sluiten.

afsluiten van een woonverzekering
afsluiten van een woonverzekering



Verzekering na de verbouwing
Een verbouwing zorgt in veel gevallen dat een woning behoorlijk in waarde stijgt. Een verbouwing kan in sommige gevallen ook een uitbreiding van een woning zijn in grootte. Vooral in dit soort situaties kan de waarde van een huis na een verbouwing al snel stijgen met in sommige gevallen maar liefst 100.000 euro. De woning wordt daarnaast ook vaak luxer, moderner en bevat duurdere spullen. Het kan dan echter zijn dat bij een geval van bijvoorbeeld diefstal de woonverzekering niet alles meer volledig dekt omdat er in en om de woning een verbouwing of uitbreiding heeft plaatsgevonden. Het is immers zo dat je hetzelfde bedrag bent blijven betalen aan de verzekering, maar inmiddels wel een duurder huis hebt. De verzekering kan dan de schadevergoeding die je kunt ontvangen beperken. Het is daarom van cruciaal belang na het doen van een verbouwing contact op te nemen met je verzekering. Het is zeer waarschijnlijk dat je een wat hogere premie zult moeten betalen, maar je woning en de inboedel is dan in ieder geval wel weer goed en volledig verzekerd. Risico’s worden dan in ieder geval beperkt.

Leave a Reply