Vloerengids; welke vloer past bij jou?

Ga je deze zomer je vloer vervangen voor wat nieuws? Fantastisch idee. Niks geeft een huis of ruimte zo’n goede impuls als een nieuwe vloer. Misschien heb je jouw ogen al laten vallen op een mooi type vloer. In dat geval zal je in dit blogartikel niet tot grote nieuwe inzichten komen. Zit je nog midden in de oriëntatiefase? Dan lees hier welke opties je zoal hebt. Op die manier helpen we je hopelijk met de eerste stappen in de goede richting!

Welke vloeren zijn er?

Er zijn ontzettend veel verschillende vloertypes op de markt. Denk aan klassieke vloeren zoals massief houten vloeren, tapijt of tegelvloeren, maar ook moderne vervangers als PVC- vinyl-of laminaatvloeren. De laatste drie hebben de laatste jaren ontzettend een gigantische opmars gemaakt. Ze worden kwalitatief immers steeds beter en zijn een stuk goedkoper en weerbaarder. Dat is voor veel mensen een goede reden om voor deze vloeren te kiezen. Maar wat is het nou precies?

PVC vloeren

Wanneer je er zeker van wil zijn dat je nog jaren met je nieuwe vloer vooruit kunt, doe je er goed aan te kiezen voor een PVC-vloer. Dit type vloer is namelijk erg sterk, krasvast, licht in onderhoud en kan bovendien erg goed tegen vocht. Heb je huisdieren of jonge kinderen? Dan raden we zeker aan voor PVC te kiezen.

vloer huis

Vinyl vloeren

Vinyl vloeren zijn erg duurzaam en kunnen bovendien in allerlei motieven worden gemaakt. Hierdoor worden ze vaak gebruikt als ‘vervanger’ van houten of marmeren vloeren. Een vinyl vloer is namelijk een stuk minder kwetsbaar en heeft een lange levensduur. Een vinyl vloer is daarbij ook lekker comfortabel wanneer je graag op sokken of blote voeten loopt. De vloertemperatuur past zich namelijk aan de omgeving aan. 

Laminaat

Laminaat is waarschijnlijk het meest gebruikte vloertype dankzij de schitterende hout- of steenlook van het materiaal. Laminaat is haast niet van echt hout of steen te onderscheiden, maar vergt wel stukken minder onderhoud dan echt hout of steen. Perfect als je je geen zorgen wil maken over de kwaliteit en levensduur van de vloer. 

Het type vloer wat het best bij je huis past is helemaal afhankelijk van je eigen situatie. Natuurlijk is het mooier om een echte, massief houten vloer in de woonkamer te leggen. Vraag je wel af of dat nou echt nodig is. Deze vergen namelijk veel onderhoud en zijn een stuk kwetsbaarder. Het is niet voor niks dat de meeste mensen tegenwoordig nieuwe materialen kiezen!

Leave a Reply