een nieuwe warmtepomp

3 redenen om een warmtepomp aan te schaffen

Duurzame energie is een steeds populairder thema in Nederland. Ook Nederland moet de komende jaren toewerken naar een lagere CO-2 uitstoot. De overheid verstrekt dan ook verschillende subsidies en regelingen die woningeigenaren stimuleert om te investeren in duurzame energiebronnen. Denk aan zonnepanelen, isoleren, zonneboilers, warmtepompen, etcetera. In deze blog kijken we specifiek naar de warmtepomp als alternatief voor de CV-ketel. Waarom is dit interessant om te overwegen? De vergelijker www.warmtepomprevolutie.nl biedt 3 concrete voordelen van een warmtepomp die we hieronder verder toelichten. 

  1. Financieel interessant, het is goed voor je eigen portemonnee
  2. Multifunctioneel: de warmtepomp zorgt voor warmte in de winter en koelt in de zomer
  3. Je verbruikt minder/geen fossiele brandstoffen wat goed is voor het milieu. 

Financieel interessant

Een warmtepomp is zeker niet goedkoop. Helemaal als je kiest voor een systeem met bodembron. Toch is het op de lange termijn wel degelijk interessant om te investeren in een dergelijke installatie. De terugverdientijd van een full-electric warmtepomp ligt op zo’n 15 jaar. Vanaf dan is het systeem terugverdiend en ga je daadwerkelijk geld verdienen. De besparing kan oplopen tot wel 800 euro per jaar.

warmtepomp huis

Multifunctioneel

Wat veel mensen niet weten is dat een warmtepomp eigenlijk 2 belangrijke functies heeft: opwarmen en koelen. In het najaar en de winter zorgt de warmtepomp voor aangename warmte. Maar in de zomer is dit niet nodig. Dan wil je het namelijk lekker koel hebben in huis. Warmtepompen kunnen in de zomer de woning verkoelen. Dit verhoogt het wooncomfort. Bovendien hoef je geen dure airco’s of eventueel zonneschermen aan te schaffen. 

Een bijdrage aan een schoner milieu

De opwarming van de aarde zorgt ervoor dat iedereen bewust moet omgaan met energie. Door te investeren in een warmtepomp draag jij ook je steentje bij aan een schoner milieu. De energie die jij gebruikt om je huis op te warmen of om te douchen komt voor 100% uit de natuur. De warmtepomp onttrekt de warmte namelijk aan natuurlijke bronnen zoals bodem of water. Er hoeft dus geen aanspraak gemaakt te worden op fossiele brandstoffen.

Leave a Reply