stucsoorten

Kosten van rustiekputz

Wat hoog waarschijnlijk ook mee zal bepalen in uw keuze voor welke stucsoort u zal gaan is de prijs. De prijs verschilt natuurlijk weer bij elke stukadoor die u kiest maar wij gaan nu kijken naar een gemiddelde prijs per m2 die u kunt gaan verwachten.

Om de precieze prijs te weten kunt u altijd verschillende offertes aanvragen en dan zo vergelijken welke u het meeste aanspreekt. De gemiddelde prijs per m2 ligt zo rond de €15,- hierbij zit alles dan inbegrepen.

Alternatieve van Rustiekputz

Je hebt verschillende stucsoorten zo heb je 4 categorieën:

  1. Sierpleister (hier valt Rustiekputz onder anderen onder)
  2. Behang klaar stucen
  3. Saus klaar stucen
  4. Spackspuitwerk

Spachtelputz is een alternatief voor Rustiekputz deze twee soorten worden ook nog wel is door elkaar gehaald omdat het redelijk op elkaar lijkt. Het verschil zit hem vooral in de structuur zo is Rustiekputz grover dan Spachtelputz en zijn de groeven van de Rustiekputz wat dieper.

Als je liever een nog grovere structuur zou willen in Granol ook een optie deze is in tegenstelling tot Spachtelputz dan wel weer wat grover dan de Rustiekputz.

rustiekputz
Alternatieve van Rustiekputz

Vinden van de geschikte stucadoor

Hoe maak je de beslissing of je de uitdaging zelf aan gaat of dat je een stucadoor inschakelt en welke stucadoor kies je dan?

Het kiezen voor een vakman wordt altijd aangeraden zo zal het er een stuk netter en sneller op je muur zitten en zal het ook langer mee gaan. Het beste wat je kan doen is verschillende offertes aanvragen bij verschillende bedrijven zo krijg je een overzicht in de prijs verschillen van de bedrijven en ook zou je naar recensies kunnen kijken of mensen tevreden waren en naar de ervaring van de vakman waar u geïnteresseerd in bent.

Je kan de stucadoor altijd even laten kijken naar uw muur die u gedaan zou willen hebben en zo kunnen zien of jullie plannen goed overeenkomen.

Als u zeker wilt zijn dat u een goede vakman inschakelt zou je altijd kunnen controleren of die echt gespecialiseerd is dit kan je bekijken in de NOA (Nederlandse Onderneming voor afbouwbedrijven) hier vind je een checklist waarbij je kan controleren of hij/ zijn gespecialiseerd is in zijn werk.

 

 

Leave a Reply