inspiratie tuin

De leukste ideeën voor je tuin

Met een hete zomer voor de deur en veel tijd om thuis te blijven, is dit de ideale zomer om je tuin aan te pakken! Wij hebben vast een aantal leuke ideeën voor je, die je kunt gaan gebruiken ter inspiratie.

Voor de kinderen 

Het hangt met ieder idee natuurlijk af van de ruimte af die je hebt, maar voor de kinderen zijn er tal van leuke dingen te bedenken voor in de tuin. 

Een klimrek

Een mooi speeltoestel als een klimrek is natuurlijk dolle pret voor de kids. Er zijn veel variaties beschikbaar, met klimtouwen, schommels en andere speelattributen. Zo haal je makkelijk de speeltuin in huis en hebben de kinderen uren plezier in de tuin! 

Trampolines 

De grotere nemen aardig wat ruimte in beslag, maar ze zijn ook weer op te bergen. Je kunt ze buiten het mooie weer-seizoen weer demonteren, en in de zomer weer in elkaar zetten. Het is vaak heel gemakkelijk en een geheid succes! Kinderen kunnen helemaal opgaan op een mooie trampoline: koprollen, salto’s, en geheel veilig als je er een kiest met een net er om heen.

Een zwembadje 

Niet alleen voor de kinderen leuk, maar zeker bij kleinere modellen uitermate geschikt voor kinderplezier. Je hoeft echt geen heel zwembad aan te leggen, aangezien dat in de praktijk vaak onhaalbaar is. Maar een bad waar geen gat gegraven voor hoeft te worden is een makkelijk en leuk alternatief! 

ideeën tuin
Leuke ideeën voor in de tuin

Voor uzelf 

Wilt u liever voor uzelf de tuin aan een upgrade voorzien? Dat kan natuurlijk ook. Een mooie plek om gasten te ontvangen voor diners bijvoorbeeld. Wij geven weer wat tips! 

Een tuinhuisje 

Tuinhuisjes zijn er in tal van modellen en maten. En het leuke is: je kunt ze inzetten voor wat je ook wilt! Gebruik het bijvoorbeeld als werkplaats voor klusjes, als extra slaapruimte of gastenverblijf, of maak er een mooie eetkamer van. Je kunt ook voor een open variant kiezen, als een soort veranda. De mogelijkheden zijn eindeloos, en het staat vaak ook nog eens heel leuk als toevoeging op de rest van het huis. 

Jacuzzi’s 

Een eigen bubbelbad of jacuzzi is natuurlijk absolute luxe en plezier. Met de juiste apparatuur en goed onderhoud is het prima te doen! Ook voor koude dagen is dit leuk, want je kunt hier zelfs als het sneeuwt gebruik van maken. Memorabele avonden staan voor de deur met een eigen jacuzzi! 

Meer weten?

Heb je meer inspiratie nodig, of zoek je de juiste spullen voor één of meer van de bovenstaande tips? Kijk eens naar buitengoed en zie wat er allemaal mogelijk is. Ook voor ander soort tuinwerk is alles daar te vinden. Van schuttingen, tuinmeubilair tot aan barbeques: alles wat voor de tuin te bedenken is kun je hier vinden. Dus niet alleen het grote werk, maar ook materialen als buitenverf en bevestigingsmaterialen. Ook hier kun je terecht om aardig wat inspiratie op te doen, want de mogelijkheden zijn eindeloos! 

Leave a Reply