bouwpakket trappen

Welke soorten bouwpakket trappen zijn er?

Bouwpakket trappen hebben in de afgelopen jaren sterk aan populariteit gewonnen. Niet voor niets, want een bouwpakket trap biedt diverse voordelen. Denk bijvoorbeeld aan het feit, dat je niet afhankelijk bent van de leverancier van een trap als deze gemonteerd moet worden. Iets wat veel tijd kan besparen! Daarbij betaal je niets voor de montage, wat de bouwpakket trap een hele voordelige optie maakt. De bouwpakket trappen worden in verschillende soorten aangeboden. Dit artikel zet een aantal van deze soorten voor je op een rijtje.

Steektrap als de klassieke bouwpakket trap

De bekendste en populairste bouwpakket trap is de steektrap. Je koopt de steektrap online en zet deze direct thuis in elkaar. Vervolgens is het enkel nog zaak om de steektrap op de juiste plek vast te maken. Voordeel van een steektrap is dat deze weinig ruimte inneemt binnen je woning. Daarbij kan een steektrap eenvoudig op maat gemaakt worden. Zaag een deel van de onderzijde van de trap af, als deze te groot blijkt te zijn. Voeg daarnaast een trapleuning toe, als je de trap laat gebruiken door kinderen.

Een steektrap wordt ook wel verkocht als molenaarstrap. Deze trappen hebben niet alleen een rechte vorm, maar worden ook verkocht met een hoek aan de onderzijde.

trap
Trapladder in je huis

Vlizotrap als opgang naar de zolder

Naast een steektrap wordt ook de vlizotrap regelmatig als een bouwpakket aangeboden. Een vlizotrap is voornamelijk populair als opgang naar de zolderruimte. Doordat de trap in het plafond verwerkt kan worden, heb je hier geen last van. Op het moment dat je naar zolder gaat, klap je de vlizotrap eenvoudig uit. Het nadeel van een vlizotrap is dat deze doorgaans iets minder stevig is dan de klassieke steektrap. Daarbij kost het iets meer moeite om de vlizotrap te monteren, daar deze aan het plafond bevestigd moet worden.

Zoek jij een bouwpakket trap? Bij Houtcompleet.nl hebben ze een breed assortiment met houten trappen die als bouwpakket geleverd worden.

Leave a Reply