kleine tuin inrichten

Hoe kun je een kleine tuin leuk inrichten?

Kleine tuinen kunnen overal in huis of bedrijf worden aangelegd, in de vorm van traditionele tuinen zoals we die kennen, wintertuinen of zelfs verticale tuinen.

De laatste twee zijn geweldige opties voor degenen die echt weinig ruimte hebben, omdat ze in de praktijk overal kunnen worden gemonteerd, zolang er maar de mogelijkheid is van verlichting voor de planten. Bekijk hieronder enkele idee├źn om een kleine tuin in te richten.

Planning

De eerste stap in de montage en inrichting van jouw kleine tuin is de planning. Dit komt omdat je rekening moet houden met de beschikbare ruimte en de verlichtingsmogelijkheden. Deze stappen bepalen het type tuin dat mogelijk is en ook welke soorten planten het beste bij de locatie passen.

Jouw tuin moet toegang hebben tot wat licht, want zelfs planten die zich binnenshuis bevinden en niet direct aan de zon zijn blootgesteld, hebben licht nodig om te kunnen overleven.

Kies de planten

De keuze van de planten is de tweede belangrijke stap, omdat de uiteindelijke verschijning direct afhankelijk is van deze keuze. In dit geval is het noodzakelijk om te analyseren wat het meest geschikt is volgens het luminositeit aanbod van de plaats en ook het gebruik dat het zal hebben.

Een ander belangrijk punt om te overwegen is de frequentie waarmee je deze kleine tuin kunt verzorgen, aangezien deze besproeiing en onderhoud nodig zal hebben.

Enkele criteria voor de keuze: aanpassing aan het beschikbare licht, groeiniveau van de soort, onderhoud, duurzaamheid en basiskenmerken van de plant zelf.

inrichten kleine tuin
Inspiratie opdoen voor het inrichten van je tuin?

Verlichting

Verlichting kan ook een groot verschil maken in kleine tuindecoratie. Wintertuinen zijn dan het meest gewaardeerd door de bron, omdat de schijnwerpers het gevoel van gezelligheid en intimiteit brengen.

Goede tuinverlichting en groene ruimtes zijn ook essentieel in ruimtes zoals winkelcentra en openbare plaatsen die ‘s nachts in bedrijf zijn. Voor tuinfeesten maakt de verlichting ook een verschil, dus het is een goede zaak.

Gebruik gerecycled materiaal

Voor degenen die houden van iets dat meer op ambachtslieden is gericht of items die in de prullenbak kunnen belanden graag hergebruiken, is het een uitstekend idee om hergebruikte items te gebruiken voor kleine tuindecoratie. Het effect is best interessant. Het is een geldige functie, vooral voor huisduinen.

Leave a Reply