balkonglas plaatsen

Je balkon zomerklaar maken

De temperaturen zijn al flink gestegen: de zomer komt eraan! De tijd om te genieten van de zon, lange avonden en gezellige zomerse bezigheden, zoals barbecueën. Ook als je geen tuin hebt, kun je met volle teugels genieten van dit jaargetijde. Als je in een flat- of appartementencomplex woont, is de kans groot dat je beschikt over een balkon. Maar is deze wel klaar voor het zomerseizoen? Met onze tips heb je binnen no-time een zomer-proof balkon!

Stoelen en tafels 

Om goed te relaxen in de zon, heb je natuurlijk fijne stoelen. Je hebt de keuze uit allerlei verschillenden soorten en maten. Gebruik je het balkon vaak maar in je eentje of met z’n tweeën? Dan heb je aan twee ligbedden misschien wel genoeg. Nodig je echter vaak mensen uit of vind je het praktischer om tafels en stoelen te hebben? Ga dan voor een mini loungeset in combinatie met een tafeltje. Je zou hier nog extra krukjes aan kunnen zetten zodat iedereen kan zitten. Het belangrijkste is om eerst te checken hoe groot je tuin is en om dus te bepalen hoe groot de set mag zijn. Zo voorkom je dat het te groot is! 

zomerklaar balkon
Tips om jouw balkon zomerklaar te maken

Opfleuren met bloemen

Zomer betekent gezelligheid. Deze gezelligheid komt terug in alle vrolijke en felle kleuren op straat, zoals bloemen en planten en bomen die weer volhangen met bladeren. Trek dit door tot op jouw balkon! Koop een aantal mooie plantenbakken en zet daar planten in die jij mooi vindt. Ook kun je hangplanten kopen en zo een gezellig hoekje creëren. Wil je het graag stijlvol houden? Ga dan voor olijfbomen. Dit zal een luxueus effect geven aan jouw balkon. 

Balkonglas plaatsen

In juli en augustus is het ‘s avonds vaak wel warm genoeg om in je kleding van overdag nog te genieten van de laatste zon. Echter, in de maanden daarvoor en daarna kan het wel snel afkoelen in de avond. Een glazen schuifwand plaatsen is dan ideaal. Zo warmt het overdag lekker op, maar wordt het niet te heet doordat je de schuifwand kan openen. ‘s Avonds kun je hem weer dicht doen en blijft de warmte goed hangen. Zo is het in de avond ook nog aangenaam en kun je er nog lang borrelen! Ook ‘s zomers is dit natuurlijk ideaal. Als er toch een keer een frissere avond is, ben jij verzekerd van een zwoele avond op je balkon. 

 

Meer weten over dit type balkonbeglazing? Kijk eens op www.metalura.nl.

Leave a Reply